Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το ακριβότερο αεροδρόμιο του κόσμου - Μπύρα... σε τιμές σαμπάνιας

Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η αποκάλυψη ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης φέρει τον τίτλο του «πιο ακριβού αεροδρομίου στον κόσμο», σύμφωνα με εξοργισμένους ταξιδιώτες που ήρθαν αντιμέτωποι με εξωφρενικές τιμές σε βασικά είδη φαγητού και ποτού.

Η βρετανική εφημερίδα Mirror ανέδειξε πρώτη το θέμα, αποκαλύπτοντας πως ακόμη και γνωστές αλυσίδες fast food, όπως τα McDonald’s και Burger King, προσφέρουν τα προϊόντα τους σε σημαντικά υψηλότερες τιμές σε σχέση με άλλα διεθνή αεροδρόμια.

Ενδεικτικά, επιβάτες ανέφεραν πως στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μια μπανάνα κοστίζει 5 λίρες Αγγλίας (περίπου 5,80 ευρώ), ενώ μια μπύρα πωλείται προς 15 λίρες (περίπου 17,50 ευρώ), πιο ακριβή και από ένα ποτήρι σαμπάνια. Σε ακόμα πιο εξωφρενική περίπτωση, ένας Ιταλός ταξιδιώτης πλήρωσε 21 λίρες (περίπου 25 ευρώ) για 90 γραμμάρια λαζάνια, τα οποία περιέγραψε ως «ένα κομμάτι τούβλο με τριμμένο τυρί και μια ψεύτικη φυλλαρίδα βασιλικού». Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera χαρακτήρισε το αεροδρόμιο «το ακριβότερο στην Ευρώπη» όσον αφορά το φαγητό και το ποτό.

Παρά την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική και την υψηλού επιπέδου υποδομή, η εμπειρία στο αεροδρόμιο φαίνεται να πλήττεται από τις υπέρογκες τιμές, ειδικά όταν εξυπηρετεί πάνω από 220.000 επιβάτες καθημερινά.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σε πλατφόρμες, όπου χρήστες συγκρίνουν τις τιμές του με άλλες μεγάλες πύλες, όπως το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τονίζοντας ότι στην Κωνσταντινούπολη οι τιμές είναι «2 έως 4 φορές υψηλότερες». Άλλος ταξιδιώτης ανέφερε πως ακόμα και σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, όπως το LaGuardia και το Orlando MCO, οι τιμές είναι πιο λογικές, θέτοντας το ζήτημα όχι μόνο ως θέμα τοποθεσίας αλλά κυρίως στρατηγικής τιμολόγησης.

Παρότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει επανειλημμένως επαινεθεί για τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργικότητά του, οι ταξιδιώτες ζητούν ρύθμιση των τιμών και μεγαλύτερο έλεγχο, ώστε η εμπειρία του ταξιδιού να μην κοστίζει… όσο ένα γεύμα πολυτελείας για ένα σνακ και μια μπύρα.

Η απάντηση

Η iGA Havalimanı İşletmesi, διαχειρίστρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, απάντησε στην Corriere della Sera, τονίζοντας ότι ακολουθεί «ολιστική προσέγγιση» στην τιμολόγηση τροφίμων και ποτών, με στόχο την κάλυψη διαφορετικών προϋπολογισμών.

Όπως ανέφερε, οι τιμές βασίζονται σε συγκρίσεις με άλλα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, όπως του Άμστερνταμ, της Κοπεγχάγης, του Ντουμπάι, της Φρανκφούρτης και του Χίθροου. Αν και ορισμένα προϊόντα είναι ακριβότερα, αυτό – όπως υποστηρίζει – αντανακλά την ποιότητα, την εμπειρία και την προστιθέμενη αξία που συνοδεύουν την κατανάλωσή τους.

Η εταιρεία επισημαίνει, τέλος, ότι το αεροδρόμιο προσφέρει πλούσια γαστρονομική ποικιλία, σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των διεθνών ταξιδιωτών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ