Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Συμφωνία με τη Ρωσία υπάρχει – Ο Ζελένσκι είναι το «εμπόδιο»

trump zelenski

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και μένει πλέον να δώσει πράσινο φως ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι (...) νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο να συμφωνήσουμε. Ως τώρα είναι πιο δύσκολο» από ό,τι φανταζόταν, είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μοιάζουν να έρχονται σε αντίθεση με όσα έλεγαν στελέχη της κυβέρνησής του νωρίτερα, κατά τα οποία ο κ. Τραμπ πλέον βρίσκεται στα όρια της υπομονής του και η Ουάσιγκτον μπορεί να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να κλειστεί συμφωνία αν δεν υπάρξει πρόοδος άμεσα.

Μολαταύτα ο πρόεδρος Τραμπ είπε «νομίζω έχουμε συμφωνία και με τους δύο» και «ελπίζω να το κάνουν» (να συμφωνήσουν), «θέλω να σώσω ανθρώπινες ζωές, και ξέρετε, ξοδέψαμε πολλά χρήματα, αλλά αυτό αφορά μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη de jure αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στη χερσόνησο της Κριμαίας που φέρεται να πρότεινε η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, ο κ. Τραμπ δεν έθιξε το ζήτημα άμεσα, λέγοντας πως δεν θέλει να δείξει «εύνοια» σε καμιά πλευρά, αλλά να τελειώσει ο πόλεμος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ