Νέα
  • ΓΔ: 1419.24 +0.87%
  • Τζίρος: 71,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: Τι είπε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στα παιδιά

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

«Το γενικότερο πνεύμα είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά», δήλωσε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο πως θα διαμορφωθούν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA την Κυριακή, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως «δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τέτοιος αριθμός κρουσμάτων που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε την απόφασή μας».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός στα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωτικός, απαντώντας «κατηγορηματικά όχι» σε σχετική ερώτηση και αποκλείοντας ουσιαστικά αυτό το ενδεχόμενο. 

Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος

Την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία διατύπωσε σε συνέντευξή της και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι «η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολικών μονάδων είναι αρνητική».

«Το κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών», σημείωσε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως σε περίπτωση ενός κρούσματος δεν θα κλείνει η τάξη.

«Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι«όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη» και πως «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ