Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -0.47%
  • Τζίρος: 114,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει στα δημόσια νοσοκομεία από τις αρχές του 2025 - Πώς θα γίνεται η χρηματοδότηση

Διαφορετικά θα κατανέμονται τα κονδύλια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από την 1/01/2025, καθώς αλλάζει πλήρως ο τρόπος χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, τα λεγόμενα DRGs, που αποτελούν μοντέλα κατηγοριοποίησης των νοσηλειών. Μετά τα DRGs θα γίνει ουσιαστικά πλήρης καταγραφή όλων των ιατρικών πράξεων και επεμβάσεων που θα γίνονται μέσα στα δημόσια νοσοκομεία ανά κλινική και ανά ιατρική ομάδα. Έτσι θα προκύπτουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για την αποδοτικότητα της κάθε κλινικής, όπως για το αν οι ασθενείς νοσηλεύονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ορίζουν τα πρωτόκολλα, εάν τα ποσοστά επανεισαγωγών είναι υψηλά, ποιος είναι ο αριθμός των επεμβάσεων, αλλά και άλλα χρήσιμα δεδομένα βάσει των οποίων θα προκύπτουν και τα κονδύλια που θα κατανέμονται από το υπουργείο υγείας. Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόστηκε πιλοτικά στην 3η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και πλέον επεκτείνεται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ