Με αφορμή την ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, για την προώθηση διάταξης που μειώνει το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η τεκμηριωμένη μας επιχειρηματολογία βρίσκει ευήκοα ώτα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι μία μεγάλη νίκη για το ελληνικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα στο σύνολο της. Η διάταξη αλλάζει για πρώτη φορά την προσέγγιση στην αμοιβή των υπερωριών πλήρους απασχόλησης αποσυνδέοντάς την από ασφαλιστικά βάρη».
«Όταν το βάλαμε για πρώτη φορά στον δημόσιο διάλογο φάνταζε αδύνατο στην παρούσα συγκυρία. Ωστόσο, το ορθό αίτημά μας για επιβράβευση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, το οποίο θέσαμε τον Δεκέμβριο στην πρώτη μας συνάντηση με την κυρία Κεραμέως, αποφέρει σήμερα ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους για όλες τις επιχειρήσεις και περισσότερα χρήματα στην τσέπη για τους εργαζόμενους. Είμαστε βέβαιοι ότι η διάταξη θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια ταμεία. Προσεκτικά θα σχεδιάσουμε την επόμενη παρέμβασή μας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εμπορίου», πρόσθεσε.
Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας προέδρων ομοσπονδιών της ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της απόφασης του προέδρου, Σταύρου Καφούνη, για έμπρακτη ενίσχυση του ρόλου των μελών της Συνομοσπονδίας στην παραγωγή θέσεων και στην τεκμηρίωση των προτάσεων της προς την πολιτεία.
Όπως τονίστηκε, η νέα οργανωτική δομή της Συνομοσπονδίας ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τα μέλη, ενισχύοντας την παρεμβατικότητά τους στις τοπικές κοινωνίες.
Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκκίνηση λειτουργίας των νέων συλλογικών οργάνων, τα οποία αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την ενότητα του πανελλαδικού δικτύου των μελών της Συνομοσπονδίας. Όπως σημείωσε, τόσο η ολομέλεια προέδρων ομοσπονδιών όσο και η ολομέλεια προέδρων εμπορικών συλλόγων, καθώς και το συμβούλιο προέδρων (στο οποίο συμμετέχουν οι τέως πρόεδροι της ΕΣΕΕ), θα αποτελέσουν τα «εργαλεία» στον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης και στη διεκδίκηση των αιτημάτων του εμπορίου.
Από την πλευρά του, ο γγ της ΕΣΕΕ, Δώρος Καπράλος, επεσήμανε τη χρησιμότητα των νέων επιτροπών στην ολοκληρωμένη προσέγγιση και στοχευμένη επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.