Δεσμευτική προσφορά προς τη CVC Capital Partners για την απόκτηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος). Η προσφορά ανέρχεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ (110 εκατ. ευρώ το τίμημα συν τα δάνεια), ενώ η απάντηση του CVC αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Εάν είναι θετική, οι υπογραφές ενδέχεται να πέσουν ακόμα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Η ΔΩΔΩΝΗ
Με έδρα τα Ιωάννινα, η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» κατέχει την τρίτη θέση στην αγορά φέτας με μερίδιο 10-15% επί της αξίας των συνολικών πωλήσεων και 5-10% σε όγκο. Ο δε όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, του οποίου ο κύκλος εργασιών το 2024 υπολογίζεται πως διαμορφώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ, θα αποκτήσει - εάν προχωρήσει η εξαγορά της ηπειρωτικής βιομηχανίας - ένα ισχυρό εφαλτήριο για περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας την υψηλή αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.
Ο τζίρος
Σημειώνεται ότι ο τζίρος της ΔΩΔΩΝΗ διαμορφώθηκε το 2024 σε περίπου 180 εκατ. ευρώ, έναντι 170,2 εκατ. το 2023, με τις εξαγωγές φέτας και γιαουρτιού να συμβάλλουν στα συνολικά έσοδα σε ποσοστό άνω του 50%.