Σε μια σπάνια και εκ βαθέων εξομολόγηση, ο ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, 20 χρόνια ακριβώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας - όταν τερματίστηκε και η καριέρα του ως αθλητής του στίβου - μίλησε δημοσίως για το πώς άλλαξε η ζωή του μετά από εκείνη την δραματική εμπειρία, στο πάνελ που οργάνωσε και συντόνισε η εταιρεία επικοινωνίας Socialdoo στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για την λεγόμενη «μη τυπικής αριστεία», Atypical Excellence.
«Είναι πολύ βασικό να αποτύχεις για να πετύχεις», είπε χαρακτηριστικά και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω συμπληρώνοντας πως «αν δεν είχα σκοντάψει πάνω στις αποτυχίες μου δεν θα ήμουν εδώ τώρα, αλλά κάπου άλλου»...
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Amalia - που αποδείχτηκε τελικά μικρή για όλους όσοι ήθελαν να ακούσουν όχι μόνο τον Κώστα Κεντέρη αλλά και όλους τους atypical excellence mentors, δηλαδή τον Σωτήρη Κυρανάκο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ, την Ελένη Τσατσαρωνάκη από την επιχείρηση «Το Μάννα», τον Γιώργο Σιδηρόπουλο co-founder της Think Silicon, τον Ευάγγελο Λιάκο από την ομάδα design «Beetroot» και τον Γιώργο Βαρέλογλου από την REBORRN, ξεδιπλώθηκε το concept της «μη τυπικής αριστείας», που συνέλαβε η Ελένη Σουράνη, CEO της Socialdoo πριν ακριβώς από ένα χρόνο.
Μιας αριστείας, που αφορά ανθρώπους οι οποίοι πέφτουν αλλά σηκώνονται ξανά, μαθαίνουν να μεταβολίζουν λύπες και αναποδιές και ξέρουν να μετατρέπουν κάθε εμπόδιο σε μέρος του σχεδίου πλεύσης τους.
Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ
«Είμαι ο Κώστας Κεντερης και είμαι εδώ. Ήρθε η ώρα να ξανάσυστηθώ», είπε ο μεγάλος αθλητής στο πάνελ για την μη τυπική αριστεία, συμπληρώνοντας πως «οι αποτυχίες είναι αυτές που σε χαλυβδώνουν».
Επέστρεψε στην δημόσια σφαίρα με τις εκλογές για τον ΣΕΓΑΣ το 2022 επειδή «ο στίβος είναι όλη μου η ζωή. Οφείλω στον χώρο μου. Έχω την χαρά και την τιμή να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Να δώσω χώρο και χρόνο γι αυτό που αγαπάω πολύ». Ο Κεντέρης είπε πως στόχος του είναι σταδιακά η Ομοσπονδία να μην χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση και να βγει από την εσωστρέφεια και το καβούκι της.
Μη τυπική αριστεία
Από την πλευρά της η Ελένη Τσατσαρωνάκη από την επιχείρηση «Το Μάννα» μίλησε για τα πρώτα χρόνια της επιχείρησης, όταν «πυξίδα μας ήταν το σώμα μας και η μάνα μας μας έλεγε να αδράξουμε τη μέρα».
Το πάνελ συντόνισε ο Παναγιώτης Κακολύρης.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!