Η εικόνα μίας (ήπιας) μεταβλητότητας που κυριαρχεί στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζεται και σήμερα στα ξένα χρηματιστήρια. Οι ευρωπαικοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα στην πλειονότητά τους, ενώ και για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν περιμένουμε θεαματικές εξελίξεις είτε ανοδικά είτε καθοδικά. Το αισιόδοξο σενάριο λέει υπέρβαση των 912 μονάδων και το απαισιόδοξο επιστροφή στις 905 μονάδες ή και χαμηλότερα.
Σε μικρό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης
Η μεταβλητότητα του Γεν. Δείκτη μέσα στο μικρό εύρος των 905-910 μονάδων και με χαμηλή αξία συναλλαγών συνεχίστηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα υπάρξει παράταση της υποτονικότητας μέχρι και το τέλος του α' εξαμήνου , δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.
Στην Ελλάδα, το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού τώρα ξεκινάει και αναμένεται να γίνει ο λογαριασμός τον Σεπτέμβριο. Και στο θέμα του τουρισμού, ο πήχης έχει μπει ψηλά και αυτό θα είναι πρόβλημα εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Ο τραπεζικός κλάδος κινείται προς την εξυγίανση του με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank να αποτελεί το κυριότερο γεγονός για τον τραπεζικό κλάδο και το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο.
Η μετοχή της Eurobank προσπαθεί να ξεφύγει από το στενό εναγκαλισμό των 0,8-0,86 ευρώ ενώ η μετοχή της Πειραιώς κινείται μάλλον σταθεροποητικά. Η μετοχή της ΕΤΕ συνεχίζει με αυξημένη μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα.
Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, η μετοχή του ΟΤΕ κράτησε όρθιο τον Γενικό Δείκτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο ΟΠΑΠ κινείται ανοδικά μεν αλλά με μεταπτώσεις από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, η μετοχή της ΔΕΗ δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στα παρόντα επίπεδα το τελευταίο διάστημα ενώ Motor Oil και ΕΛΠΕ είχαν μικροδιορθωτικές κινήσεις.
Η Aegean σταθερά ανοδικά την τελευταία εβδομάδα (ίσως υπάρξουν κάποιες μικροδιορθώσεις στο επόμενο διάστημα), η Lamda Development επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο Ελληνικό ενώ η μετοχή της Μυτιληναίος σταθεροποιείται και συσσωρεύει πέριξ των 15,5 ευρώ.
Ρυθμιστές και των χρηματιστηριακών εξελίξεων οι κεντρικές τράπεζες
Σήμερα και αύριο αναμένονται σε ΗΠΑ και Ε.Ε κάποιες δηλώσεις από στελέχη των κεντρικών τραπεζών που θα λειτουργήσουν κατευναστικά ως προς τα θέματα του πληθωρισμού και της ανάπτυξης.
Γενικότερα, οι κεφαλαιαγορές έχουν προεξοφλήσεις όλες τις θετικές εξελίξεις και τώρα πιέζονται εξ' αιτίας της αποκόμισης υπεραξιών, της αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, της διάδοσης των μεταλλάξεων του κορωνοιού και των εκλογών σε Γερμανία και Γαλλία.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!