Mια γαστρονομική πανδαισία έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αεροδρόμιο Μακεδονία όπου επισκέπτες και επιβάτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα τοπικά πιάτα και δημιουργίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Η Fraport Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης χάρισαν στο κοινό που περίμενε στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου ένα ταξίδι γεύσεων με σκοπό την ανάδειξη της βραβευμένης τοπικής κουζίνας η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης στους τουρίστες.
Η πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μέσω της ένταξής της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO έγινε γνωστή στους αναχωρούντες επιβάτες, μέσω των Chef Ambassadors της πόλης χαρίζοντάς τους μια ανάμνηση από την γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η Fraport Greece, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει μέσα από αυτή τη δράση να προβάλλει την πολυσύνθετη τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάδειξης της υψηλής γαστρονομικής της δυναμικής, προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη φιλοξενία με την τοπική παράδοση.
Εξάλλου, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για την πρώτη εικόνα που λαμβάνουν οι τουρίστες στις πύλες εισόδου. Για αυτόν τον λόγο, το γαστρονομικό αυτό event έδωσε στους τουρίστες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα τοπικά εδέσματα της πόλης.
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Tον Αύγουστο του 2024, σε Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Σάμο, Άκτιο, Καβάλα, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Κω και Μυτιλήνη, 6.525.028 επισκέπτες προσγειώθηκαν σε ένα (τουλάχιστον) από τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece – αριθμός αυξημένος κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2023.
Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έως και τον Αύγουστο του 2024, 834.845 επιβάτες είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την ταξιδιωτική αυτή εμπειρία με τους καλύτερους οιωνούς.
Από αριστερά: Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ο κ. Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef, Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, Makedonia Palace Hotel και ο κ. Δημήτρης Τσανανάς, Executive Chef, The Met Hotel Thessaloniki
Από αριστερά: Ο κ. Θανάσης Σαρακίνος, Σύμβουλος Δημάρχου Θέρμης, η κα. Έλενα Μπινιάρη, Γενική Διευθύντρια Hyatt Regency Thessaloniki, ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Θέρμης, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Σπύρος Πέγκας, Γενικός Διευθυντής Wise Ram και ο κ. Χάρης Φίλος, Air Service Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece
Μιλώντας για την εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, τόνισε ότι: «Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, γιορτάσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μαζί με τους επιβάτες του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», σε μια εκδήλωση που βασικό της ζητούμενο ήταν η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως μία κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης, που σε συνδυασμό με τη μοναδική ελληνική φιλοξενία προσφέρουν αλησμόνητες στιγμές στους επισκέπτες της».
Από αριστερά: Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ο κ. Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef, Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, Makedonia Palace Hotel και ο κ. Δημήτρης Τσανανάς, Executive Chef, The Met Hotel Thessaloniki
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!