Καρφίτσα δεν θα πέφτει στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το επόμενο 10ήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν την διάθεσή τους οι παράγοντες της αγοράς. Παράλληλα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι τα δεδομένα και για τον Σεπτέμβριο, με τις προκρατήσεις να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι το πόσο μακριά θα μπορέσει να πάει η φετινή τουριστική περίοδος και αν μπορέσει να κυμανθεί πάνω από τα επίπεδα του 2019.
Τουριστικοί παράγοντες και αναλυτές σημειώνουν ότι είναι εφικτό να φτάσουμε στον Νοέμβριο με πολύ υψηλές πληρότητες.
Τα πρώτα στοιχεία από την εικόνα του Αυγούστου εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά δείχνοντας ότι είναι εφικτό οι επιδόσεις να υπερβούν αυτές του 2019 ή τουλάχιστον να τις προσεγγίσουν.
Ημέρες δόξας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA και του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, προκύπτει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.
Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι από 1,4 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον τζίρο του 2019 και αποτελώντας μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%. Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή τη Πελοπόννησο και την Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας καθώς και για τους Βαλκάνιους .
Με δεδομένο μάλιστα ότι Ιούνιος και Ιούλιος, έστω και αν για την ώρα δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, εντούτοις όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τόσο τα έσοδα όσο και οι αφίξεις κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα προσεγγίζοντας ή ακόμη και υπερβαίνοντας αυτά του 2019. Μένει να δούμε κατά πόσο οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνονται και σε τι βαθμό.
Κλειδί το επόμενο 3μηνο
Για το επόμενο 3μηνο (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος) εκείνο που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, όπως άλλωστε γίνεται σχεδόν πάντα για το εν λόγω διάστημα.
Η μαγιά, που είναι οι προκρατήσεις είναι απόλυτα ικανοποιητικές, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν υπερβεί και τις αρχικά αισιόδοξες εκτιμήσεις.
Οι περιοχές που αναμφίβολα σέρνουν τον χορό είναι οι «συνήθεις ύποπτοι», Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Επτάνησα. Όχι ότι υστερούν οι υπόλοιπες περιοχές, αλλά σε αυτές πραγματικά ζουν το δικό τους success story.
Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα κ.λπ. είναι μερικοί μόνο από τους προορισμούς που πραγματικά τα μεγέθη που επιτυγχάνουν ξεπερνούν κατά πολύ αυτά του 2019.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!