Χωρίς τέλος μοιάζουν οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να κριθεί και το «αγκάθι» των διαγραφών, ή τουλάχιστον να διαφανεί προς τα πού θα πάνε οι εξελίξεις, δηλαδή αν τελικά οι «4» θα διαγραφούν ή αν θα υπάρξει μια πολιτική αποδοκιμασία των δηλώσεών τους και το πράγμα τελειώσει εκεί, τουλάχιστον προς το παρόν… Η χθεσινή μέρα υπήρξε πολλαπλώς προβληματική για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και γενικότερα για τις σχέσεις κομμάτων που κινούνται στο χώρο της ελληνικής Αριστεράς.
Η αρχή έγινε με την ηχηρή αποχώρηση από το κόμμα του Γιώργου Σταθάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μετέπειτα υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα, δημοσίευσε άρθρο- καταπέλτη εναντίον της νέας ηγεσίας του κόμματος, τόνισε ότι «η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη - Παππά – Πολάκη» και διαβεβαίωσε ότι το «ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ» έκλεισε για τον ίδιο, μετά την πρόσφατη εκλογή της νέας ηγεσίας.
Στο άρθρο του ο Γ. Σταθάκης εξαπολύει ολομέτωπη πολιτική επίθεση στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για προγραμματική ανυπαρξία και για στείρο αντιΜητσοτακισμό: «Οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου… ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον "Αντι-Μητσοτακισμό", δηλαδή στην ανάδειξη των στοιχείων διαφθοράς, ανικανότητας, αλαζονείας από την παρούσα κυβέρνηση και τον "ψευτο-πατριωτισμό". Προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών…».
Η απάντηση Πολάκη
«Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως», δηλαδή τον στίχο από το γνωστό ελληνικό τραγούδι επιστράτευσε ο Παύλος Πολάκης για να απαντήσει στο «δακρύβρεχτο» -όπως το χαρακτήρισε -άρθρο του Γιώργου Σταθάκη. ΣΕ άλλο σημείο της απάντησης ο σημερινός βουλευτής Χανίων ρωτά: «Ποιος ήταν συγγραφέας του κυβερνητικού προγράμματος το 2021 και το παρουσίασε στην προγραμματική συνδιάσκεψη; Άρα σε ποιον κανείς κριτική για το πρόγραμμα; Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που γράφεις!» και καταλήγει συμπεραίνοντας ότι το μόνο που θέλει ο Γ, Σταθάκης και όσοι στήριξαν άλλους υποψήφιους «είναι να κάνετε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ».
►Διαβάστε επίσης: Κώστας Καραμανλής: Στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής με... αστερίσκους
Εκτός κόμματος, στελέχη της Νομαρχιακής βόρειας Αθήνας
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησαν κείμενο με το οποίο ζητούν την άρση των τεσσάρων διαγραφών και χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για την ηγεσία Κασσελάκη, όταν αναρωτιούνται «από πού αντλεί τη δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές».
Παραπομπή της Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Παράλληλα η Νομαρχιακή επιτροπή (η πλειοψηφία της οποίας πρόσκειται στην εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας») αποφάσισε να παραπέμψει στην επιτροπή Δεοντολογίας τη βουλευτή Έλενα Ακρίτα, διότι εκείνη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, στήριξε δεξιό δήμαρχο, τον απερχόμενο Δημήτρη Γαλάνη, και μάλιστα επιχειρηματολόγησε γι αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα τα παραπάνω, που συνέβησαν σε μόλις μια μέρα, τη χθεσινή, δείχνουν ότι ακόμα οι πληγές δεν έχουν σβήσει, μια και διαπιστώνεται μια αμοιβαία καχυποψία μεταξύ μελών και στελεχών της αξιωματικής, σε πρώην κυβερνητικού παράγοντες αλλά και μεταξύ κοματικών στελεχών, κάτι που κάνει τις προσπάθειες υπέρβασης της εσωκομματικής κρίσης εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη ακόμα πιο δύσκολη.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!