Σε νέα φάση εισέρχεται η μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της «υπόθεσης Πάτση» μετά την αποκάλυψη της σύνδεσης του βουλευτή Γρεβενών με funds που έχουν εξαγοράσει κόκκινα δάνεια και τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διατηρήσει την υπόθεση στην επιφάνεια, συνεχίζοντας τις καταγγελίες εναντίον κυβερνητικών στελεχών κι εμπλέκοντας την Λουκία Πιτσίκα, η οποία είναι γνωστή επιχειρηματίας αλλά και αξιολογητής του πολυσυζητημένου «μητρώου στελεχών Νέας Δημοκρατίας», δηλαδή μιας δεξαμενής νέων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης.
Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κα Πιτσίκα για προνομιακή της μεταχείρισης εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων. Αρχικά υποστήριξε ότι έλαβε ποσάτης τάξεως των 400.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις. Όταν η εταιρεία της το διέψευσε λέγοντας ότι έλαβε μέρος σε διαφανείς διαγωνισμούς και πήρε τα αντίστοιχα έργα, η αξιωματική αντιπολίτευση τροποποίησε τις κατηγορίες λέγοντας ότι η κα Πιστίκα έλαβε αυτό το ποσό «για συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να προσλαμβάνει συμβούλους από Δημόσιους Φορείς (ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ)».
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια διότι διόρισε την κα Πιτσίκα «στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών» και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη διότι την διόρισε «σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης ‘Ελλάδα 2050».
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται στην σχετική του ανακοίνωση ότι ο διορισμός της κας Πιτσίκα από τον κο Γεραπετρίτη είναι χωρίς αμοιβή. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να «διεθνοποιήσει» την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε ζητήματα διαφάνειας, καθώς ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανάθεση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, έργου χρημοτοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του.
Η κυβέρνηση απάντησε σε μάλλον χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρεί ότι το ζήτημα δεν έχει πραγματική βάση, ωστόσο στελέχη της έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο πολιτικών αδιεξόδων, που ενοχλείται από άμισθες τοποθετήσεις κι αμφισβητεί το δικαίωμα μιας κυβέρνησης να στελεχώνει κρατικούς φορείς (για τον διορισμό στον ΟΠΕΠ) κάτι που όλες οι κυβερνήσεις κάνουν αυτονοήτως.
Πολιτικό «αυτογκόλ»
Παράλληλα υπογράμμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει ένα ακόμα αντιπολιτευτικό «αυτογκόλ» όταν επιχείρησε να εμπλέξει στην υπόθεση Πάτση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν έχει στην αρμοδιότητά του τα ΕΛΤΑ, με τα οποία είχε συνεργαστεί ο βουλευτής Γρεβενών που απομακρύνθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Στελέχη του Μαξίμου και της οδού Πειραιώς επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τακτικές λάσπης στον ανεμιστήρα εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν επιμένουν στην αντιπαράθεση αυτή, έχοντας επιλέξει να δώσουν το βάρος της επικοινωνιακής τους δουλειά στα αποτελέσματα της επίσκεψης Σολτς κυρίως σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ωστόσο τις απαντήσεις που (ακόμα) δεν έχει δώσει η κυβερνητική παράταξη, προφανώς επειδή δεν θέλει να σηκώσει επικοινωνιακά ένα θέμα που δεν έχει κατά τη γνώμη της καμιά πολιτική αξία, επέλεξε να τις δώσει η ίδια η Λουκία Πιτσίκα και η εταιρεία της.
Σε ανακοίνωσή της, η People for Business αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από τον κύκλο εργασιών της, το 83,5% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και μόλις το 16,5% από το κράτος. Προσθέτει μάλιστα ότι από αυτό το 16,5%, τα 4/5 του (ποσοστό 80%) έχει προέλθει από διαγωνιστικές διαδικασίες. Το υπόλοιπο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας, προέρχεται από απευθείας αναθέσεις μικρών ποσών, που συνολικά δεν ξεπερνούν το 3,2% του κύκλου εργασιών της εταιρείας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!