Λευκός καπνός» στην ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λαμβάνει 160 ψήφους.
Σε σύνολο 276 ψηφισάντων ο Κώστας Τασούλας στηρίχθηκε από τα 156 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους ανεξάρτητους βουλευτές Μάριο Σαλμά, Παύλο Σαράκη και Χάρη Κατσιβαρδά.
34 ψήφους συγκέντρωσε ο προτεινόμενος από την Χαριλάου Τρικούπη, Τάσος Γιαννίτσης (31 από ΠΑΣΟΚ και οι 3 ανεξάρτητοι Πέτρος Παππάς, Ράνια Θρασκιά, Μπαράν Μπαράν), ενώ μετά την απόφαση της Νέας Αριστεράς να απέχει από την ψηφοφορία, η Λούκα Κατσέλη προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 29 ψήφους.
Ο Κώστας Κυριακού πρόταση που κατατέθηκε από την ΚΟ της Νίκης έλαβε 14 θετικές ψήφους από τους 10 βουλευτές της Νίκης και τους ανεξάρτητους Διονύση Βαλτογιάννη, Γιώργο Μανούσο, Γιάννη Δημητροκάλλη και Κώστα Φλώρο.
Παρών ψήφισαν το ΚΚΕ (21 βουλευτές), η Ελληνική Λύση (11 βουλευτές), η Πλεύση Ελευθερίας (6 βουλευτές), οι Σπαρτιάτες (5 βουλευτές) και ο ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Θανάσης Χαλκιάς, Γιώργος Ασπιώτης και Μιχάλης Γαυγιωτάκης. Απόντες ήταν οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς, οι 6 της Πλεύσης Ελευθερίας, και οι 7 προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας (Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώτα Πούλου, Μιχάλης Χουρδάκης, Ραλλία Χρηστίδου).
Αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Όχι στη συγκάλυψη» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διαδικασία της ονομαστικής, τέταρτης, ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όταν οι γραμματείς της Βουλής ανακοίνωσαν το όνομά της, προκειμένου να τοποθετηθεί είτε με το όνομα του υποψηφίου που επιθυμεί να ψηφίσει, είτε με «παρών», η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε με την αριστερή γροθιά σηκωμένη «όχι στη συγκάλυψη» και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Αμέσως ο Νικήτας Κακλαμάνης διέκοψε τη διαδικασία και ζήτησε να μην καταγραφεί τίποτα στα πρακτικά.