Ο πληθωρισμός στη Γερμανία παρέμεινε σταθερός στο 2,8% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.
Ο γερμανικός πληθωρισμός είχε υποχωρήσει κάτω από τον στόχο 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αυξήθηκε εκ νέου στη συνέχεια.
Την Καθαρά Δευτέρα, η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η κεντρική τράπεζα τον Ιανουάριο μείωσε τα επιτόκια για πέμπτη φορά από τότε που άρχισε να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική το περασμένο καλοκαίρι και οι αγορές αναμένουν μία ακόμη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, ώστε το επιτόκιο καταθέσεων να διαμορφωθεί στο 2,5%.
Τα στοιχεία είναι επίσης τα πρώτα σημαντικά που ανακοινώνονται μετά τις γερμανικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, στις οποίες η συντηρητική συμμαχία μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, με τον επικεφαλής της, Φρίντριχ Μερτς, να προαλείφεται για καγκελάριος στη θέση του Ολαφ Σολτς, ο οποίος παραμένει ως υπηρεσιακός έως ότου σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, η οποία πιθανόν θα είναι μεταξύ του CDU/CSU και του σοσιαλδημοκρατικού SPD.