Νέα
  • ΓΔ: 1441.19 -0.57%
  • Τζίρος: 55,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι στη Ράφα εκτοπίστηκαν μετά τις 6 Μαΐου σχεδόν 450.000 άνθρωποι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα ότι «σχεδόν 450.000» άνθρωποι στη Ράφα εκτοπίστηκαν από τότε που το Ισραήλ έδωσε εντολή στις 6 Μαΐου για την εκκένωση μέρους της πόλης αυτής στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Σχεδόν 450.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί διά της βίας από τη Ράφα από τις 6 Μαΐου», οι οποίοι «είναι εξαντλημένοι, πεινασμένοι και συνεχώς φοβισμένοι», έγραψε η Unrwa στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, χωρίς να διευκρινίζει πού πήγαν αυτοί οι εκτοπισμένοι, σε άλλα σημεία της Ράφας ή εκτός της πόλης, η οποία φιλοξενεί σύμφωνα με τον ΟΗΕ 1,4 εκατ. ανθρώπους.

Από τις 6 Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει εντολή στους κατοίκους αρκετών συνοικιών στην ανατολική Ράφα να τις εγκαταλείψουν, πριν προχωρήσει εκεί σε βομβαρδισμούς και «στοχευμένες επιχειρήσεις» στο έδαφος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ