Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' πέθανε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας σήμερα οκτώ ημέρες. Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρου του Ουίνδσορ, δηλαδή, μετά από τρεις ημέρες, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να μεταφερθεί σε ορισμένα σημεία ακόμη.
«Για το λόγο αυτό η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα: ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η σήψη του ανθρώπινου σώματος ξεκινά περίπου μία με δύο ημέρες μετά το θάνατο», γράφει το γερμανικο δίκτυο n-tv.
Μιλώντας στο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξηγεί: «Φροντίζουμε για τη διατήρηση του νεκρού. Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, εξηγεί στο RND: «Για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες».
Πρόκειται για ένα είδος ταρίχευσης, που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως έξι ώρες -ανάλογα με την κατάσταση του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, η σορός της εκλιπούσης μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η σορός της βασίλισσας Ελισσάβετ υποβλήθηκε σε τέτοιου είδους διαδικασίες και βέβαια κανείς από το παλάτι δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία να αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Ο σύνδεσμος Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, πάντως, θεωρεί πολύ πιθανή την ταρίχευση.
Η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ακόμη ότι η σορός διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή.
Επιπλέον, το φέρετρο της Βασίλισσας μπορεί να μεταφέρεται σε νεκροφόρα-ψυγείο.
«Πολλές νεκροφόρες διαθέτουν ξεχωριστή ψύξη, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ειδικά για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων», εξηγεί ο Γκεμπάουερ.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!