Για παρενόχληση του ίδιου και της εταιρείας του κατηγόρησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ο Ελον Μάσκ. Όπως υποστήριξε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, αναφερόταν στην «ατελείωτη και αδιάκοπη» έρευνα, όπως αναφέρει που έχει ως σκοπό την τιμωρία του Μασκ για τη στάση του να επικρίνει δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση.
Η καταγγελία αυτή έγινε με μία επιστολή προς τον περιφερειακό δικαστή Άλισον Νέιθαν στο Μανχάταν, ο οποίος προήδρευσε σε έναν διακανονισμό του 2018, μετά από μία ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, σχετικά με μία πιθανή εξαγορά της Tesla.
«Ο κύριος Μασκ και η Tesla επιδιώκουν με σεβασμό μία διόρθωση πορείας» έγραψε ο Άλεξ Σπίρο, ένας δικηγόρος του Μασκ και της Tesla. «Αρκετά έως εδώ».
Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει. Με μία απόφαση μιας γραμμής που εξέδωσε ο Νέιθαν έδωσε εντολή στην επιτροπή να αντιδράσει μέχρι την 24η Φεβρουαρίου.
Η επιστολή της Πέμπτης κλιμακώνει τη μάχη του Μασκ με τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς διερευνώνται οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η μεταχείριση των εργαζομένων της Tesla από την εταιρία, συμπεριλαμβανομένων και καταγγελιών για διακρίσεις.
Η επιστολή, ακολούθησε μία αποκάλυψη της Tesla στις 7 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μία κλήση από την επιτροπή σχετικά με τη συμμόρφωσή της, στο διακανονισμό του 2018.
Ο Μάσκ παραιτήθηκε επίσης από την προεδρία της Tesla
Η SEC κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μασκ τον Αύγουστο του 2018, μετά από μία ανάρτησή του στο Twitter, σύμφωνα με την οποία είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για το ενδεχόμενο να καταστήσει ιδιωτική την εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων του, με τιμή μετοχής στα 420 δολάρια.
Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κάποια κίνηση εξαγοράς.
Η Tesla και ο Μασκ έκαναν ένα διακανονισμό συμφωνώντας για την καταβολή αστικών προστίμων 20 εκατομμυρίων δολαρίων, από την εταιρία και τον ιδιοκτήτη της, ενώ οι δικηγόροι της Tesla θα μπορούσαν να διερευνήσουν μερικές από τις επικοινωνίες του Μασκ, συμπεριλαμβανομένων και αναρτήσεων στο Twitter, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της τιμής των μετοχών της Tesla.
H τελευταία κλήση προς κατάθεση εκδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες μετά από τη δημοσκόπηση που έκανε ο Μασκ μεταξύ των ακολούθων του στο Twitter, σχετικά με το αν έπρεπε να πωλήσει ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου του στην Tesla, προκαλώντας ένα ξεπούλημα μετοχών.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!