Με διαρροή του στο Fox News ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα του Reuters για επικείμενη συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ορυκτά της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές από το περιβάλλον τόσο του Αμερικανού προέδρου όσο και του Ουκρανού ομολόγου, υπήρξε υπογραφή της συμφωνίας, ενώ θα υπήρχαν σχετικές ανακοινώσεις από τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της αποψινής του ομιλίας στο Κογκρέσο.
Ωστόσο, στη δική του διαρροή, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στο ζήτημα και δεν υπάρχει εξέλιξη στη συμφωνία, τουλάχιστον τέτοια που να φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο σε θέση να κάνει τόσο επίσημες ανακοινώσεις.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν είναι απίθανο, αύριο να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, χωρίς να αποκλείεται και η επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι.