Εντονη κινητικότητα καταγράφεται στον κλάδο των διεθνών τραπεζών και των μεγάλων αλλοδαπών εταιρειών, που διατηρούν γραφεία στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς μεταφέρουν δραστηριότητές τους εκτός της χώρας λόγω Brexit. Την τρέχουσα περίοδο και λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Eνωση ο επιχειρηματικός χάρτης του Λονδίνου αναδιατάσσεται με αποχωρήσεις και μετακινήσεις.
Η τελευταία ηχηρή μετακίνηση από το City είναι αυτή της Κοινοπολιτειακής Τράπεζας της Αυστραλίας (Commonwealth Bank of Australia -CBA), του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας, που ανακοίνωσε ότι ανοίγει γραφείο στο Άμστερνταμ. Από την πλευρά τους, μεγάλες αμερικανικές τράπεζες επέλεξαν την Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο για να ιδρύσουν υποκαταστήματα ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία ολοκλήρωσης του Brexit.
Η αβεβαιότητα στο οικονομικό τοπίο της Μεγάλης Βρετανίας το προσεχές διάστημα έχει αναδείξει την Ολλανδία σε μία από τις πρώτες χώρες υποδοχής επιχειρήσεων προερχόμενες από την βρετανική αγορά. Μέχρι το τέλος του 2019, 140 εταιρείες είχαν ιδρύσει γραφεία στο Άμστερνταμ και σε άλλες πόλεις δημιουργώντας 4.500 νέες θέσεις.
Εκτός από τις τράπεζες ιδρύουν ή πρόκειται να ιδρύσουν γραφεία στην Ολλανδία και επιχειρήσεις όλων των κλάδων, που δραστηριοποιούνταν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας την έδρα τους στην Μεγάλη Βρετανία. Μεταξύ αυτών, το Discovery Channel, οι φαρμακευτικές εταιρείες EMA, Shionogi και Dechra. Επιπλέον, η ανασφάλεια, που δημιουργείται γύρω από τις μελλοντικές παραδόσεις προϊόντων λόγω των εξελίξεων, οδηγεί εταιρείες να μεταφέρουν τα κέντρα διανομής τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και κυρίως στο Άμστερνταμ, που δείχνει να αποκομίζει κέρδη από το Brexit. Άλλωστε, στο Άμστερνταμ έχει ιδρύσει γραφείο το χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και οι τρεις μεγαλύτεροι χώροι διαπραγμάτευσης ευρωπαϊκών ομολόγων: Bloomberg, TradeWeb και MarketAxess.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!