Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Ερχεται πολικό ψύχος - Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές

Καιρός: Πολικό κύμα κακοκαιρίας – Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα 14 Ιανουαρίου, αναμένεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, ενώ και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά θα πέσουν τα πρώτα χιόνια. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη: «τα κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη αλλά και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Σε αυτό το διάστημα είναι πολύ πιθανό τα χιόνια να «χτυπήσουν» την πόρτα της Θεσσαλονίκης και να φτάσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα του νομού Αττικής».

Ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός ίσως θυμίζει το χιονιά του 2002, καθώς αναμένεται έντονο κύμα ψύχους από σήμερα και για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, ενώ από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές, θα σημειωθούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στην πόλη από 5 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ