Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν ξανά από Δευτέρα – Ποιοι έχουν σειρά

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Με στόχο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού ακόμα και πριν από τις 20 Ιανουαρίου, τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου σε υγειονομικούς. Οι επόμενες ημερομηνίες ορόσημα είναι η 7η Ιανουαρίου, οπότε θα προστεθούν άλλα 40 στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί και η 11η Ιανουαρίου οπότε στη λίστα θα μπουν άλλα 36 νοσοκομεία.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την «Κ», ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και στα κέντρα αποκατάστασης, όπου θα σπεύσουν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία ζητεί να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννακό, το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσήσει από κορονοϊό πάνω από 5.000 υγειονομικοί, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό –τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση– με το σκεπτικό ότι έχουν αντισώματα έναντι του ιού. «Όμως πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μηνός», σημειώνει και τονίζει την ανάγκη να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων στους υγειονομικούς που νόσησαν, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν καλύπτονται πλέον από αυτά. 

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητεί να ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους και έσωσαν ζωές, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ