Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: «Κλείδωσε» η τρίτη δόση - Ποιοι θα την κάνουν και γιατί

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει προβληματίσει τις υγειονομικές αρχές ενόψει μάλιστα και των επιστροφών από τις διακοπές, στοιχείο που αναμένεται να σχηματίσει την πλήρη εικόνα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. 

Προτεραιότητα για τους ειδικούς αποτελεί η «θωράκιση» του πληθυσμού έναντι σε αυτή την έξαρση που καταγράφεται και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η χορήγηση της τρίτης δόσης, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η χορήγηση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αφορά άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού 
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο σταθμός, οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες επιλέχθηκαν γιατί έχει διαπιστωθεί πως το 75% των ανοσοκατεσταλμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν αναπτύσσουν καλή ανοσοαπόκριση, με αυτή να αγγίζει το 35%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τη χορήγηση της τρίτης δόσης  οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, αντίστοιχο ποσοστό δηλαδή με αυτό που αναπτύσσουν και όσοι δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας. Το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης, είναι 28 ημέρες. 

Από την επιτροπή των ειδικών, εξετάζεται ακόμα στο μέτρο να μπουν οι ηλικιωμένοι καθώς και οι υγειονομικοί, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για την χορήγηση της 3ης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους αναμένονται άμεσα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ