Νέα
  • ΓΔ: 1419.24 +0.87%
  • Τζίρος: 71,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Τι έχει αλλάξει με τη μετάλλαξη Δέλτα

«Η πιθανότητα να νοσηλευτεί  κάποιος άνω των 60 ετών που θα κολλήσει την παραλλαγή Δέλτα ξεπερνά το 20% συγκριτικά με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, στην οποία παραθέτει τα τελευταία δεδομένα για τη μετάλλαξη του ιού που έχει επικρατήσει και στην Ελλάδα. 

 Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), τονίζει παράλληλα πως η Δέλτα παραλλαγή έχει αλλάξει τις ισορροπίες, σημειώνοντας πως τα νέα δεδομένα εξαρτώνται πάντα από το ιατρικό ιστορικό του κάθε πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος αναφέρει τα εξής:

«Τι έχει αλλάξει με την παραλλαγή Δέλτα;

Σύμφωνα με συγκριτικές μελέτες των παραλλαγών του κορονοϊού, γνωρίζουμε πως οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι άνω των 60 ετών, που είχαν μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος στην Κίνα, είχαν τουλάχιστον 7% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά ώστε να χρειαστεί να νοσηλευθούν.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε τουλάχιστον 10% για το ίδιο ηλικιακό γκρουπ που μολύνθηκε με την παραλλαγή Αλφα του ιού (την βρετανική παραλλαγή όπως την αποκαλούσαμε).

Στην περίπτωση της παραλλαγής Δέλτα, τα δεδομένα ως τώρα δείχνουν πως έχουμε μια δραματική αύξηση των νοσηλειών για τους άνω των 60 ετών που θα κολλήσουν. Η πιθανότητα να νοσηλευτεί πλέον κάποιος άνω των 60 ετών που θα κολλήσει την παραλλαγή δέλτα ξεπερνά το 20%.

Είναι σαφές πως τα ποσοστά αυτά εξαρτώνται και από το ιατρικό ιστορικό του καθενός και τα επίπεδα εμβολιασμού σε κάθε χώρα. Η Δέλτα παραλλαγή του ιού όμως έχει αλλάξει τις ισορροπίες».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ