Meallion ονομάζεται το νέο project του δημοφιλούς Ελληνα μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά και του Master Chef Λάμπρου Βακιάρου.
Με στόχο να εκμεταλλευθούν τη διεθνή τάση των τελευταίων ετών - με εξαίρεση το πρώτο διάστημα της πανδημίας - για λιγότερο μαγείρεμα στο σπίτι λόγω έλλειψης χρόνου, δημιούργησαν έτοιμα γεύματα, με τα οποία, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα τους, «έχετε μέσα σε 2΄ την πολυτέλεια να απολαύσετε πολύπλοκες και παράλληλα απλές γεύσεις κατευθείαν στο πιάτο σας, μαγειρεμένες με αγάπη από έναν διακεκριμένο chef. Και όλα αυτά, μόνο με ένα ζέσταμα. Και εκτός αυτού, να γλιτώνετε τουλάχιστον 30-35 ώρες τον μήνα, τις οποίες θα αφιερώνετε σε ό,τι έχει πραγματική αξία για εσάς».
Η σύλληψη της ιδέας
Αναφορικά με το πρώτο βήμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Meallion, τα έτοιμα γεύματα, η ιδέα γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας σε ένα μεσημεριανό γεύμα στο στούντιο του Βακιάρου, περίπου δύο χρόνια πριν «όταν τότε, που αν όχι όλοι, αλλά σίγουρα αρκετοί είχαν τον χρόνο να εξασκήσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, ζυμώνοντας ψωμάκια και όχι μόνο». Τότε, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, άρχισαν να κουβεντιάζουν «το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι καθημερινά στο τραπέζι μας το φαγητό που είχε ετοιμάσει ο Λάμπρος για τον Θοδωρή, με την ίδια ακριβώς ποιότητα και γεύση και με σεβασμό προς τους καταναλωτές, το περιβάλλον αλλά και τους ίδιους».
Πακέτα γευμάτων
Δημιούργησαν, λοιπόν, μία υπηρεσία προσφέροντας 4 πακέτα γευμάτων:
Τα γεύματα παραδίδονται από την εταιρεία στον τόπο και τον χρόνο που επιλέγουν οι πελάτες της, μία φορά την εβδομάδα.
Το μενού είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γευστικών και διατροφικών απαιτήσεων.
Λόγω των καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής που χρησιμοποιεί η εταιρεία, εγγυάται διάρκεια ζωής 7 ημερών για τα γεύματά της.
Οι παραγγελίες των γευμάτων αποστέλλονται μέσα σε ψυχόμενα αυτοκίνητα που τηρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά τροφίμων. Το φαγητό παραμένει στη σωστή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά, μέσα σε ψυχόμενες καμπίνες με θερμοκρασία 0-4°C. Έτσι εξασφαλίζεται η φρεσκάδα των γευμάτων, μέχρι να μπορούν οι καταναλωτές να τα αποσυσκευάζουν και να τα αποθηκεύουν στο ψυγείο
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!