Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Πώς οι Κουτσολιούτσοι έγδυσαν την εταιρεία ντύνοντας τα σπίτια τους

Σύνθεση: Folli Follie- Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος / Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Eurokinissi
Σύνθεση: Folli Follie- Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος / Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Eurokinissi

Από τα έξοδα για την αγορά χαλιών, επίπλων, ομπρελών και πανάκριβων αυτοκινήτων, μέχρι τα ναύλα της πολυτελούς θαλαμηγού του Δημήτρη Κοτσολιούτσου, το πάρτι της Καίτης Κουτσολιούτσου στην έπαυλη των Σπετσών και το σέρβις των… εντοιχισμένων συσκευών του σπιτιού στην Κηφισιά είχε επωμιστεί η Folli Follie, όπως αποκαλύπτει ο διαχειριστικός έλεγχος που ολοκλήρωσε η PwC για λογαριασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έχει κατατεθεί υπόψη της Δικαιοσύνης.

Εκτός από τα εκατομμύρια από πωλήσεις μετοχών και εισπράξεις μερισμάτων που καρπώθηκαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού, τις λογιστικές παρατυπίες και τις ενδείξεις για παρακώλυση και καθυστέρηση των ελέγχων, η έρευνα της PwC φέρνει στο φως και συγκλονιστικά ευρήματα σχετικά με την αγορά προσωπικών αντικειμένων και την πληρωμή προσωπικών εξόδων της οικογένειας με επιβάρυνση του ομίλου.

 

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας /Πηγή: Intime
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας /Πηγή: Intime

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την πολυτελή θαλαμηγό του ναύλωνε στην εταιρεία ο Δημήτρης Κοτσολιούτσος προσποριζόμενος έσοδα! Από 2006 έως και το 2010 η εταιρεία επιβαρύνθηκε με 1,4 εκατ. ευρώ από τη ναύλωση του Phalarope με το οποίο έκαναν βόλτες αυτός και η οικογένειά του σε Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες.

Επιπλέον εντοπίστηκαν τιμολόγια συνολικού ποσού 125.477 ευρώ που είχαν εκδοθεί στο όνομα της εταιρείας την περίοδο 2004-2008 για έξοδα εξοπλισμού και ανακαίνισης των σπιτιών τα οικογένειας (χαλιά, έπιπλα, ομπρέλες και άλλα).

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι είχαν υπογραφεί συμφωνητικά από την Folli Follie το 2006 και το 2008 για παροχή υπηρεσιών προληπτικής συντήρησης αναφορικά με συστήματα αδιάλειπτης παροχής (UPS) και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες) που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της εταιρείας και των καταστημάτων της, οι οποίες όμως κάλυπταν και τις οικίες της οικογένειας στην Κηφισιά, την Εκάλη και τις Σπέτσες.

Η εταιρεία επιβαρυνόταν την περίοδο 2016-2018 με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από το προσωπικό του σκάφους της οικογένειας, ενώ επιπλέον επιβαρυνόταν με 18 προσωπικές συνδέσεις της οικογένειας, τέσσερις συνδέσεις για τις οικίες στις Σπέτσες και την Κηφισιά, και μέχρι 19 συνδέσεις σε σκάφη και αεροσκάφη.

Σε σχέση με το περίφημο πάρτι τον Αύγουστο του 2014, η Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν παραλήπτης e-mail, βάσει του οποίου η εταιρεία θα επιβαρυνόταν με 27.139 ευρώ, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε αν τελικά καταβλήθηκε το συγκεκριμένο ποσό.

Το 2008 αγοράστηκαν 48 golf trikes (ηλεκτρικά σκούτερ που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες γκολφ για να μετακινούνται στο γήπεδο) συνολικής αξίας 36.708 δολαρίων, κάποια εκ των οποίων παραχωρήθηκαν στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο μέσω αυτοπαράδοσης.

Εντοπίστηκε τιμολόγιο που είχε εκδοθεί στο όνομα της εταιρείας για εισαγωγή ξυλείας από την Ταϊλάνδη το 2007, συνολικής αξίας 45.007 δολαρίων χωρίς να υπάρχει γνωστός λόγος για τον οποίο έγινε το συγκεκριμένο έξοδο. Υπάρχει ωστόσο χειρόγραφη σημείωση στα έγγραφα που εντοπίστηκαν που αναφέρει «Ξυλεία Παπασπύρου» και εκτιμάται πως το έξοδο αυτό σχετίζεται με τον στενό συνεργάτη της εταιρείας Νίκο Παπασπύρου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Gems O.P. και διευθυντή σε αριθμό ελεγχόμενων καταστημάτων.

Ποσό 395.000 ευρώ επιβάρυνε την εταιρεία για την απόκτηση 7 αυτοκινήτων, τα οποία είχαν παραχωρηθεί προς χρήση σε μέλη της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου κάποια από τα πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην εταιρεία.

Μέχρι και την αντικατάσταση φίλτρου νερού και τον καθαρισμό κοντέινερ ψυγείου, αλλά και απεντοιχισμό τριών συσκευών και τη μεταφορά τους στο σέρβις χρέωσε η οικογένεια στο εξοδολόγιο της εταιρείας.

Στην ενδιάμεση έκθεση ελέγχου της PwC καταγράφεται επίσης ότι σε ετήσια βάση από το 2011, η εταιρεία ξόδευε 60.000 ευρώ για κρασιά! Μάλιστα μεγάλο μέρος του αποθέματος αυτού, αν δεν καταναλώνονταν ή δεν δωριζόταν από την οικογένεια, παρέμενε στις αποθήκες με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ