Με στόχο να προσελκύσει ταλέντα από την μεγάλη ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλίας, η PwC σε συνεργασία με τη Microsoft προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Αριστείας (Excellence Center) στο κέντρο του Βόλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην περιοχή.
«Ζούμε τη μάχη του ταλέντου σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και κρατών. Εμείς κυνηγάμε τα δυνατά μυαλά. Αντί να περιμένουμε να έρθει το ταλέντο σε εμάς μόνο από την Αθήνα, να πάμε εμείς να το βρούμε σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να βρούμε το ταλέντο και εκμεταλλευόμενοι τη εξ αποστάσεως εργασία να δουλέψουν σε διεθνή έργα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν», σημείωσε ο Κυριάκος Ανδρέου, Territory Strategy, Clients & Markets Leader της PwC Ελλάδας, σημειώνοντας ότι ήδη στο γραφείο του Βόλου απασχολούνται 40 εργαζόμενοι, ενώ ο στόχος είναι να φθάσουν τους 80 έως το τέλος του 2025.
Η PwC έχει εστιάσει και στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σχεδιάζοντας δράσεις που θα αναδείξουν τα ταλέντα της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα συμβάλουν στη διασύνδεσή της με τις ειδικότητες του αύριο. Μέσω ερευνητικών προγραμμάτων και συνεργασιών με startups, προωθούνται καινοτόμες λύσεις σε πεδία όπως η αγροτική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος. «Στόχος είναι να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνδεθούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλίας. Επιλέξαμε την περιοχή γιατί έχει όλα τα συστατικά της επιτυχίας: Είναι κόμβος ιδεών, με σημαντική βιομηχανική παράδοση και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Με το νέο μας αυτό κέντρο, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε, σε συνεργασία με τη Microsoft, τα στελέχη του αύριο, τα οποία θα έχουν υψηλή εξειδίκευση σε τεχνολογίες που θα είναι καθοριστικές για την ανταγωνιστικότητα οργανισμών και επιχειρήσεων στο μέλλον. Είναι βαθιά μας επιθυμία να προωθήσουμε τον σχηματισμό ενός οικοσυστήματος καινοτομίας που θα μας διασυνδέσει με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και θα φέρει συλλογικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής» επισήμανε ο κ. Ανδρέου.
Μέσω της συνεργασίας με τη Microsoft, δημιουργούνται στελέχη υψηλής εξειδίκευσης που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των οργανισμών. Ο ίδιος τόνισε ότι το νέο κέντρο είναι ήδη ενεργό σε διεθνή έργα, ενώ οι πρόσφατες περιβαλλοντικές προκλήσεις της περιοχής αποτέλεσαν κίνητρο για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η συνεργασία με τη Microsoft ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της PwC στον Βόλο. Η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε πως το νέο κέντρο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την τεχνολογική ανάπτυξη στη Θεσσαλία και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για το ευρύτερο καλό «Είναι ζωτικής σημασίας να στηρίζουμε περιοχές όπως η Θεσσαλία, όχι μόνο λόγω των πρόσφατων προκλήσεων που αντιμετώπισε, αλλά κυρίως για να διασφαλίζουμε την ανάπτυξη ευκαιριών για τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζουν και να δημιουργούν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα» σημείωσε.
Η PwC Ελλάδας, ενδυναμώνοντας τη στρατηγική της για περιφερειακή ανάπτυξη, τρέχει ήδη επιτυχημένα το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, το Digital Center στα Ιωάννινα και το Sustainability Hub στη Ρόδο. Παράλληλα, μετά το άνοιγμα του Βόλου σκοπεύει να επεκτείνει τη δημιουργία δορυφορικών γραφείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προάγοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και τη διάδοση της καινοτομίας καθώς και των επιχειρηματικών γνώσεων. Ανάμεσα στις περιοχές που κοιτάζει είναι η Κρήτη και η Θράκη.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!