Οι μεικτές ή ήπια καθοδικές τάσεις στους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες προήλθαν από την ανακοίνωση των στοιχείων Δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και βέβαια από την αναζήτηση τάσης στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την αναρρίχηση δεικτών και μετοχών προς τα ιστορικά τους υψηλά μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021.
Στην Ελλάδα, η συσσώρευση τιμών Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-910 μονάδων επιβεβαιώθηκε και με την σημερινή εικόνα της αγοράς. Η αρχική υποχώρηση προς τις 900 μονάδες ακολουθήθηκε από άνοδο προς τις 905 μονάδες για να κλείσει ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στις 906,81 με άνοδο 0,16%.
H αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ όπως περίπου το τελευταίο διάστημα. Στο ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων, οι 59 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά και οι 55 μετοχές υποχώρησαν. Ο FTSE Large Cap είχε άνοδο 0,16% και FTSE Mid Cap κατέγραψε άνοδο 0,42%.
Σε επίπεδο κλαδικών δεικτών, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες Ταξιδιών-Αναψυχής (1,69%), Τεχνολογία (1,12%), Τηλεπικοινωνίες (1,08%), Πρώτες Υλες (0,23%). Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε οριακά λόγω διαφοροποιήσεων στις επιμέρους μετοχές. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις κατέγραψαν τα προσωπικά προϊόντα –υπηρεσίες (-0,99%) , οι χρηματοοικονομικές (-0,71%), οι κατασκευές (-0,59%).
Διαφοροποίηση μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης
Σε ό,τι αφορά τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καταγράφηκε «διελκυστίνδα» ανάμεσα στις ανοδικές ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Eurobank και τις πτωτικές Jumbo, Alpha Bank, ΔΕΗ, ETE , Lamda Development. Oι μετοχές αυτές πραγματοποίησαν και το 90% περίπου των συνολικών συναλλαγών της ημέρας.
Οι επόμενες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δείξουν ότι ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει την συσσώρευση μεταξύ 900-910 μονάδων, θα ακολουθήσει τις διεθνείς τάσεις στην περίπτωση έντονης ανόδου ή διόρθωσης και ότι θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!