Μεγάλη είναι η ζήτηση για το tether, το οποίο θεωρείται το «λιγότερο επικίνδυνο» από τα κρυπτονομίσματα. Με την κρίση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ να διευρύνεται και τα μέτρα των εποπτικών Αρχών κατά των εταιρειών crypto να εντείνονται, οι επενδύσεις στην «κρυπτόσφαιρα» κατευθύνονται σε tokens και νομίσματα που θεωρούνται σχετικά ασφαλή.
Το tether έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των stablecoins – των ψηφιακών νομισμάτων που η αξία τους συνδέεται με καθιερωμένα assets όπως το δολάριο – με την αξία του να εκτινάσσεται από τον Μάρτιο.
Το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα
Η αξία του βασίζεται στην ισοτιμία 1 προς 1 έναντι του δολαρίου και στο πλαφόν προσφοράς του στα 85 δισ. tokens. Η ζήτησή του ήταν τόσο ισχυρή που η ισοτιμία του διατηρήθηκε πάνω από το 1 από τα μέσα Απριλίου και κινήθηκε στα 1,002 δολάρια.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της CoinMarketCap, το tether έχει σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, με κεφαλαιοποίηση 82 δις. δολάρια και μερίδιο 6,83% της αγοράς.
Τα stablecoins με σταθερές ισοτιμίες, όπως το tether, θεωρούνται περισσότερο ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας και ως εργαλείο για τη διευκόλυνση μεταφορών μεταξύ κρυπτονομισμάτων καθώς και ενέχυρο για συναλλαγές παραγώγων.
Η εμπιστοσύνη στο Tehter
Ο Conor Ryder της εταιρείας ψηφιακών νομισμάτων Kaiko, αναφέρει ότι η αυξημένη τιμή του tether αντανακλά την εμπιστοσύνη που διαφαίνεται τόσο στη σταθερή ισοτιμία όσο και την εκτιμώμενη ασφάλειά του από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Το Tehter ανήκει στην iFinex , μία εταιρεία που έχει την έδρα της στις βρετανικές Παρθένους Νήσους και η οποία είναι ιδιοκτήτρια και του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.
Ο κύριος αντίπαλός του, το USDC της εταιρείας Circle με έδρα τη Βοστώνη, έχει πληγεί από την αποκάλυψη της έκθεσής της στη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank και τον εξονυχιστικό έλεγχο της SEC σε εταιρείες fintech και crypto.
Ένα άλλο μεγάλο stablecoin, το BUSD ή το USD της Binance, σημείωνε πτώση μετά τη δήλωση των «παραγωγών» του ότι θα σταματούσαν την έκδοση νέων tokens καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές το χαρακτήρισαν ως μη καταχωρημένο αξιόγραφο.
«Το Tehter θεωρείται ως λιγότερο προσανατολισμένο στις ΗΠΑ κάτι που σημαίνει χαμηλότερο κίνδυνο από παρεμβάσεις των ρυθμιστικών Αρχών. Οι αγορές του tether και του bitcoin αποτελούν ψήφο κατά του αμερικανικού συστήματος», δήλωσε ο Anders Kvamme Jensen, ιδρυτής της AKJ global brokerage και ειδικός στα ψηφιακά νομίσματα.
Με πληροφορίες από Reuters
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!