Νέα
  • ΓΔ: 1457.38 +0.58%
  • Τζίρος: 68,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ψηφιακό γουάν: Το κινεζικό κρυπτονόμισμα που «πολεμά» το Bitcoin

Κρυπτονομίσματα / Πηγή: Pixabay
Κρυπτονομίσματα / Πηγή: Pixabay

Η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία «δοκιμών» του δικού της κρυπτονομίσματος, του ψηφιακού γουάν με χαρακτηριστικό το ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο πατώντας απλά την οθόνη του κινητού τους. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί απλώς ένα μέρος από μια σειρά δοκιμών του νέου ψηφιακού νομίσματος που λάνσαρε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Αυτές οι συντονισμένες δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την ηγεσία τους στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης (αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% των όγκων συναλλαγών και φιλοξενούν τα δύο τρίτα των δραστηριοτήτων με bitcoin), δίνουν στην Κίνα ένα πλεονέκτημα.

Αξιοποιώντας αυτό το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης, η Κίνα έχει φιλόδοξα σχέδια να αξιοποιήσει την αμερικανική καινοτομία σε συνδυασμό με το δικό της κρυπτονόμισμα για να κυριαρχήσει κάποια μέρα σε άλλα παγκόσμια νομίσματα. Ως μια καθαρά φιλόδοξη προσπάθεια, το ερώτημα εξακολουθεί να είναι αν μπορεί να επιτύχει πραγματικά αυτόν τον στόχο.

Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, η Κίνα δημιουργεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα δρόμου της αγοράς κρυπτονομισμάτων, επενδύοντας στην τεχνολογία και πειραματιζόμενη με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ακόμα και στις πιο απομονωμένες και υπανάπτυκτες περιοχές, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως το WeChat Pay.

Όπως αναφέρει στο CNBC ο Tal Elyashiv, ιδρυτής και διοικητικός εταίρος του SPiCE VC, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να παρακολουθούμε την πρόοδο της Κίνας σχετικά με το ψηφιακό γουάν, που σήμερα απολαμβάνει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Κίνα έχει καταστήσει το ψηφιακό γιουάν σε πρώτη προτεραιότητα και έχει έναν φιλόδοξο στόχο να ανταγωνιστεί το αμερικανικό δολάριο, δημιουργώντας μια ψηφιακή ασιατική εναλλακτική λύση. Με το ψηφιακό γουάν, η Κίνα θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει την κυκλοφορία του χρήματος μέσα και έξω από τη χώρα, κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει με ένα ψηφιακό νόμισμα. Δεδομένης της πολιτικής δομής της, η Κίνα μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη στην εφαρμογή τέτοιων αλλαγών, καταλήγει ο Elyashiv.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ