Νέα
  • ΓΔ: 1452.5 -0.26%
  • Τζίρος: 507,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λάρισα: City Break προορισμός με εύκολη πρόσβαση και αναρίθμητες επιλογές

Η ανάδειξη της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής του νομού, της πόλης που έζησαν ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Ιωάννης Βηλαράς αλλά και ο Μ. Καραγάτσης -ένας προορισμός που υποδέχεται ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου- αποτέλεσε το κύριο στόχο του ταξιδιού εξοικείωσης που διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες το Επιμελητήριο Λάρισας.

Στο πλαίσιο του press trip που έλαβε χώρα από τις 8-10 Απριλίου, δημοσιογραφική ομάδα που εκπροσωπούσε 12 κορυφαία media της χώρας, επισκέφτηκε σημαντικά τοπόσημα της ευρύτερης περιοχής, μουσεία, πινακοθήκες, φρούρια, αρχαία θέατρα, ουζερί , εμπορικά καταστήματα, πλατείες, πεζόδρομοι, καφέ,  τοπικές μονάδες παραγωγής χαλβά Φαρσάλων αλλά και μπύρας προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία του προσφερόμενου τουριστικού & γαστρονομικού προϊόντος.

Είναι κοινός τόπος ότι η Λάρισα είναι μια σύγχρονη πόλη που διαθέτει αναρίθμητες  επιλογές στο χώρο της διαμονής, της εστίασης και της διασκέδασης, αποτελώντας εγγύηση για όποιον επιλέξει να την ανακαλύψει και να τη ζήσει από κοντά. Ο δε νομός Λάρισας, είναι ένα απέραντο τοπίο από καλλιέργειες και χρώματα της γης με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το οδοιπορικό ξεκίνησε με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο είναι κτισμένο στο λόφο “Μεζούρλο” στις νότιες παρυφές της πόλης, πάνω στον περιφερειακό δρόμο της Λάρισας, σε έκταση 54 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε σταδιακά από το Δήμο Λάρισας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός προώθησης και προβολής των εικαστικών  τεχνών πανελλαδικής εμβέλειας. Ιδρύθηκε το 1983, έπειτα από τη δωρεά της Συλλογής του αείμνηστου ιατρού και συλλέκτη Γεωργίου Ι. Κατσίγρα προς τον Δήμο Λαρισαίων το 1981.

Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των  κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. άρισαςΜουσείο Γ. Ι.

Επίσκεψη στο χιονοδρομικό ΚΕΟΑΧ-Ολυμπος

Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ. Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Η όλη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός.  Για τη διαμονή παρέχεται το καταφύγιο κάτω από τη Λέσχη. Τηλέφωνα επικοινωνίας ΚΕΟΑΧ 24930 62163.

Είδαμε επίσης τα άγρια άλογα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πανίδας του Ολύμπου.

Επίσκεψη και γεύμα στην Ζυθοποιία Πηνειού | Pineios Brewery

Η ζυθοποίηση γίνεται με μεράκι και στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής, με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, με αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική διαδικασία που διαρκεί έναν μήνα.

Βόλτα στους πεζόδρομους της πόλης Βενιζέλου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Κούμα, Ασκληπιού, Ερμού, Παπακυριαζή και στις πλατείες που σφύζουν από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας (Κεντρική, Ταχυδρομείου, Μπλάνα).

Περιήγηση στην εμπορική αγορά και τον λόφο Φρουρίου-Μύλο Παππά

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, ένα μοναδικό θέατρο εντός πόλης

Κατασκευάστηκε στο πρώτο μισό του 3ου αιώνα π.Χ. στις νότιες υπώρειες του λόφου “Φρούριο”, όπου βρισκόταν η οχυρωμένη Ακρόπολη της αρχαίας πόλης.

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας (Λ.Ι.Μ.Λ.) επί σαράντα τέσσερα χρόνια διασώζει, ερευνά, προβάλλει τον νεότερο παραδοσιακό και αστικό πολιτισμό της Λάρισας και της Θεσσαλίας με απτές, σύγχρονες δυναμικές επιστήμης, έρευνας και εκπαίδευσης. Μουσείο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ένα από τα τρία μεγαλύτερα του νεότερου πολιτισμού της χώρας, αποτελεί έργο ζωής του Γιώργου και της Λένας Γουργιώτη.

Επίσκεψη στη Χάλκη και στον Θεσσαλικό κάμπο

Η Χάλκη είναι ένα από τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου. Η θέση της είναι νοτιοανατολικά σε σχέση με την πόλη της Λάρισας,  Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Κιλελέρ. Η κύρια ασχολία των κατοίκων του χωριού είναι η γεωργία. Οι κύριες παραγωγές είναι βαμβάκι, σιτάρι , η Βιομηχανική ντομάτα, ενώ τα τελευταία χρονιά καλλιεργείται , σπανάκι αλλά και δενδρώδεις καλλιεργείς όπως (Φιστικιά, Καρυδιά, Αμυγδαλιά).

Επόμενος σταθμός, τα Φάρσαλα

Τα Φάρσαλα βρίσκονται σε μια εύφορη πεδιάδα και σε μια στρατηγικής σημασίας θέση από την οποία διέρχονταν οδικοί άξονες που συνέδεαν τη βόρεια με τη νότια Ελλάδα. Το σημείο κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και υπήρξε σημαντική πόλη με πλούσια ιστορία κατά την αρχαιότητα και το Μεσαίωνα.

Επίσκεψη στο κάστρο Φαρσάλων

Η Ακρόπολη έχει μήκος 500 μέτρα περίπου και μέγιστο πλάτος 60 μέτρα σε υψόμετρο 250 μέτρων. Τα αρχαία τείχη χρονολογούνται από τα τέλη 6ου-αρχές 4ου αιώνα π.Χ.

Γνωριμία με τον παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων – Επίσκεψη σε τοπική μονάδα

Το διασημότερο τοπικό προϊόν της πόλης των Φαρσάλων, που ταξιδεύει το όνομα της πολύ μακρύτερα από τα όριά της.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ