Δεν πτοήθηκε από τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία η Brain Hotel καθώς την περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας αύξησε τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια και θέτει νέους στόχους στο πλαίσιο τους στρατηγικού της σχεδίου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Προοπτικές έχουν τονώσει τον ανταγωνισμό στον ξενοδοχειακό κλάδο και αναδιαμορφώνουν τον επιχειρηματικό "χάρτη".
Ο στόχος της Hotel Brain για το 2023 είναι χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων, με 6.500 δωμάτια, κύκλο εργασιών 100 εκατ. ευρώ, 9-10% ΕΒΙΤDA ενώ προετοιμάζει την είσοδό της σε δύο κορυφαίους προορισμού του Ιονίου, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των προορισμών στους 38.
Η Brain σε διάστημα 5 ετών έχει μισθώσει συνολικά 73 ξενοδοχεία, 4.115 δωμάτια σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να φτάσει τα 78 ξενοδοχείο ενώ για την επόμενη χρονιά αναμένει κύκλο εργασιών 60 εκατ. ευρώ.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Πάνος Παλαιολόγος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη με την ηγετική ομάδα της Hotel Brain (Κωνσταντίνος Ζήκος, Δημήτρης Φραγκοστεφανάκης και Κωνσταντίνος Πασχαλίδης) γνωστοποίησε ότι στα τέλη του 2022, οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.
Προανήγγειλε επίσης την είσοδό της σε νέες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι συγγενείς με τον βασικό κορμό της δραστηριότητάς της. Σημειώνεται ότι εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o όμιλος Hotel Brain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.
Πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού
Μείζον πρόβλημα για την Bain αλλά και όλο τον κλάδο συνολικά είναι η έλλειψη προσωπικού. Όπως έχουν επισημαίνει στην «Η», στελέχη της τουριστικής αγοράς το θέμα του προσωπικού, υψηλής εξειδίκευσης είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό.
Το μοντέλο δραστηριοποίησης της ελληνικής εταιρείας, βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεγεί.
«Η σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των στελεχών μας, η άμεση και ουσιαστική βοήθεια που λάβαμε από τα προγράμματα στήριξης και η κεφαλαιακή ενίσχυση από τους μετόχους μας, επέτρεψαν να διατηρήσουμε αναλλοίωτο τον ρυθμό ανάπτυξης μας κατά την περίοδο 2020-2021 και να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η Hotel Brain έχει αναπτύξει με επιτυχία ένα μοναδικό στην Ελλάδα -και από τα λίγα στο εξωτερικό- μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα της επιτρέψει να αποκτήσει με λελογισμένο κίνδυνο και σε γρήγορο χρόνο, στρατηγικό μέγεθος στον Ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.
Παράλληλα, το μοντέλο λειτουργίας της Hotel Brain, βοηθά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών υποδομών να έχουν ένα σταθερό και εγγυημένο εισόδημα ή και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαχείριση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Τέλος, η HotelBrain αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και για επενδυτές σε ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίοι επιζητούν είτε μια απόδοση, είτε κεφαλαιουχικές υπεραξίες, είτε συνδυασμό αυτών» υπογράμμισε ο κ. Πάνος Παλαιολόγος.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!