Νέα
  • ΓΔ: 1437.88 +1.35%
  • Τζίρος: 159,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Εκλεισαν οι κάλπες - Ψήφισαν πάνω από 300.000

Με μεγάλη συμμετοχή έκλεισαν οι κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, με τον αριθμό όσων ψήφισαν, μαζί με τις κάλπες του εξωτερικού, να ξεπερνά τα 300.000 άτομα. 

Ειδικότερα, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως ψήφισαν 301.355 πολίτες, συνεχίζεται η ενσωμάτωση τμημάτων, με τους μισούς και παραπάνω να είναι νέοι ψηφοφόροι. Η συμμετοχή είναι αυξημένη κατά περίπου 13% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ του 2021. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 183.000 είναι νέοι ψηφοφόροι. Και σε αυτή την δεξαμενή στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς όλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για φίλους άλλων κομμάτων που έρχονται για πρώτη φορά ή επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ - που σπαράσσεται - ή από τη ΝΔ.

Αυτό που διευκρίνιζαν πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη είναι πως οι νέοι ψηφοφόροι δεν είναι βέβαιο ότι προέρχονται όλοι από άλλες κομματικές δεξαμενές.

Είναι πιθανό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να είναι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τα οποίων τα στοιχεία, για κάποιο λόγο, δεν είχαν κρατηθεί. Για αρκετούς από όσους προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ, εξηγούν οι ίδιες πηγές, δεν ήταν σίγουρο αν είναι μέλη ή αν είναι φίλοι του κόμματος και γι αυτό συμπλήρωσαν ξανά τα στοιχεία τους εξαρχής.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η ταυτοποίηση για το ποιοι από τους «νέους» είναι 100% νέα μέλη, θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Όπως διευκρίνησε η Κάτια Φωτιάδου, στην έκτακτη εκπομπή του OPEN TV για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, το 2023 έγινε εκκαθάριση του μητρώου του ΠΑΣΟΚ και πλέον το κόμμα έχει 217.000 μέλη, αλλά ΔΕΝ κρατείται μητρώο φίλων. Έτσι οι «φίλοι» που ψήφισαν το 2021 αλλά δεν εγγράφηκαν ως μέλη τώρα έπρεπε να εγγραφούν ξανά ως «φίλοι» του κόμματος. 

Τα αποτελέσματα σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Στις Βρυξέλλες ψήφισαν 315 για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναντι 230 που είχαν ψηφίσει το 2021, με την Αννα Διαμαντοπούλου να είναι πρώτη με 122 ψήφους, ενώ ακολουθούσαν ο Παύλος Γερουλάνος με 114 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 42, ο Χάρης Δούκας με 29, ο Μιχάλης Κατρίνης με 5 και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4. 

Στο Παρίσι, όπου ψήφισαν 56 άτομα, πρώτη ήταν επίσης η Διαμαντοπούλου με 19 ψήφους και ακολουθούσαν ο Δούκας με 14, ο Γερουλάνος με 12, ο Ανδρουλάκης με 8, η Γιαννακοπούλου με 2 και ο Κατρίνης με μία ψήφο. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ