Αποφασισμένη να υπερασπιστεί την επιτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και όπως φάνηκε από τη χθεσινή κοινοβουλευτική παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί συνειδητά να μετατρέψει σε αντικυβερνητικό επιχείρημα τη δικαιολογημένη κούραση των πολιτών ύστερα από έναν χρόνο σκληρής δοκιμασίας ολόκληρης της κοινωνίας λόγω της πανδημίας.
«Ο Τσίπρας», έλεγε χθες το απόγευμα συνομιλητής του πρωθυπουργού, «ψαρεύει στα θολά νερά της πανδημίας για να επαναλάβει το τοξικό σκηνικό της περιόδου 2011-2014, με τις πλατείες και τους δήθεν "αγανακτισμένους", αλλά ακόμα και τα συνθήματα τα οποία τον έφεραν στην εξουσία. Ακούμε πάλι για χούντες, πληρωμένα μέσα ενημέρωσης, αυταρχισμό, επιστροφή στην Ελλάδα του '50. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνει είναι ότι οι Έλληνες έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε μέχρι σήμερα. Αναλογίστηκαν τα λάθη τους, τα λάθη των κυβερνώντων, τις υπερβολές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και υπερέβησαν τον λαϊκισμό και τους εκφραστές του. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αντιληφθεί, γι' αυτό στη νέα προσπάθεια έξαρσης ενός λαϊκιστικού κύματος θα αποτύχει».
Γι' αυτό η Κουμουνδούρου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επιλέγει τη δημόσια υγεία ως ένα πεδίο πολιτικής δράσης: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη το οποίο ανοιχτά να στηρίζει δημόσιες συναθροίσεις. Όλες οι αντιδράσεις στην Ευρώπη είναι από περιθωριακά κόμματα: από αρνητές της μάσκας, αρνητές των εμβολίων, αρνητές των μέτρων προστασίας».
Η κυβέρνηση υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν φτάσει σε όλη την Ελλάδα τις 1.400, έναντι μόλις 557 που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση όλης της Ευρώπης στη λίστα με την ταχύτητα των εμβολιασμών. Σήμερα, λένε στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι δυνατότητες νοσηλείας αυξάνονται, όπως αυξάνονται και οι εμβολιασμένοι. Η τελευταία δυσκολία, προσθέτουν, είναι οι μεταλλάξεις, οι οποίες βοηθούν τον ιό να πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα και κάνουν πιο επικίνδυνη την τελευταία επίθεσή του.
Πίσω από την κυβερνητική εμμονή στην υπεράσπιση της επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης βρίσκεται η στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου για σύνδεση της πολιτικής κυριαρχίας της Κεντροδεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια σειρά πολιτικών χαρακτηριστικών της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της, κυρίαρχο των οποίων είναι η διαχειριστική επάρκεια, η ρεαλιστική παραγωγή ευνοϊκών αποτελεσμάτων για τους πολλούς, αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, όπως οι αλλεπάλληλες μεταλλάξεις του ιού που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπισή του (σε όλη την Ευρώπη), ωστόσο στην Ελλάδα δεν έχουμε την έκρηξη νεκρών που διαπιστώνουμε σε άλλες χώρες. Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιμείνει σε αυτή την πολιτική γραμμή για λόγους στρατηγικής.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!