Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Τζουμάκα να ανακοινώνει την αποχώρηση του από το κόμμα της Κουμουνδούρου. Την ίδια ώρα διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου για ένα αναπάντητο τηλεφώνημα.
Μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα της Κεντρικής Επιτροπής, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σήμερα συνεχίζεται η συνεδρίαση σε εξίσου έντονο κλίμα.
Ο κ. Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρηση του αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου. Σημειώνεται ότι είναι στα στελέχη που ήταν σε ανοικτή κόντρα με τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος έχει προτείνει τη διαγραφή του.
Κόντρα Κασσελάκη - Αχτσιόγλου
Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιογλου με αφορμή ένα τηλεφώνημα το οποίο η μεν πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν έγινε, ενώ η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πραγματοποιήθηκε.
«Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου. Προσθέτουν ότι «η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30».
«Σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news», σχολιάζουν.
«Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο», αναφέρουν κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.
Νωρίτερα η Έφη Αχτσιόγλου είχε δηλώσει: «Αναφορικά με το δημοσίευμα του ‘ieidiseis.gr', διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».
Κατά του δημοψηφίσματος μέλη της ΠΓ
Δυο τροπολογίες-προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης κατέθεσαν στην ΚΕ τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης (θεωρούνται προεδρικοί).
Συγκεκριμένα ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:
«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!