Τα όριά τους έχουν φτάσει οι εσωτερικές αντιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της μεθαυριανής επαναληπτικής εκλογής ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Οι δυο συνυποψήφιοι συνεχίζουν με αυξανόμενη ένταση ένα πρωτότυπο debate εξ αποστάσεως, με εκατέρωθεν κατηγορίες, υπονοούμενα, ακόμα και μομφές για τον τρόπο που ο ένας απευθύνεται στην άλλη!
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις των δύο στρατοπέδων
Το «στρατόπεδο» Αχτσιόγλου επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι η πρώην υπουργός Εργασίας έχει παρουσιάσει ένα πολιτικό σχέδιο για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, σε αντίθεση με τον ομογενή υποψήφιο ο οποίος, όπως λέει η κα Αχτσιόγλου, αρκείται σε γενικολογίες και συνθήματα, τα οποία δεν επαρκούν για την αξιολόγηση εκ μέρους του εκλογικού σώματος των δυο υποψηφίων για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, επανήλθε στο αίτημά της για να διεξαχθεί debate μεταξύ των δυο. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κασσελάκης επικεντρώνει την προεκλογική του ρητορική στην προοπτική που ο ίδιος δίνει στο κόμμα να καταστεί και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές κάλπες, ενώ αποκρούει την διεξαγωγή debate λέγοντας ότι όταν ο ίδιος το ζητούσε, οι άλλοι υποψήφιοι το αρνούνταν…
Εκτός από την επίθεση, οι δυο πλευρές έχουν ανάγκη να αμύνονται στις βολές που δέχονται: Η κ. Αχτσιόγλου διαμαρτυρήθηκε για τον υποτιμητικό τρόπο που της απευθύνθηκε ο ανθυποψήφιός της, προσθέτοντας «δηλητηριώδεις» αιχμές όπως ότι δεν υπάρχει οικειότητα μεταξύ τους γιατί γνωρίζονται ελάχιστα, ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα παλαιότερα, ενώ ταυτόχρονα έχει αναγάγει σε μείζον θέμα τους ισχυρισμούς των τρολς του διαδικτύου ότι δήθεν εκείνη υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα όσο αυτός ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να το διαψεύσει, ο τελευταίος δια του Θ. Καρτερού «ένιψε τας χείρας» του, ενώ οι «πραιτοριανοί» των δυο υποψηφίων αυξάνουν κατακόρυφα την τοξικότητα και την ένταση μεταξύ των δυο στρατοπέδων.
Το ζήτημα παραίτησης για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης
Χαρακτηριστικό είναι ότι ετέθη θέμα παραίτησης των μελών του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου ο κ. Κασσελάκης, εάν εκλεγεί την Κυριακή, να εισέλθει στη Βουλή, αλλά οι δυο εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών Επικρατείας, ο κ. Όθων Ηλιόπουλος και η κ. Έλενα Ακρίτα (η οποία αναθεώρησε τις απόψεις της κι από υποστηρίκτρια της Έφης Αχτσιόγλου δήλωσε ότι τίθεται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη) αρνήθηκαν να παραδώσουν την έδρα τους, κάτι που αργότερα «μάζεψε» ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, όταν είπε ότι δεν ζητεί από τους βουλευτές Επικρατείας τις παραιτήσεις τους.
Η επόμενη ημέρα στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι κ.κ. Νίκος Φίλης, Παύλος Πολάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και πολλά ακόμα μικρότερου βεληνεκούς, δείχνουν με τις δηλώσεις τους ότι η ψυχική ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ζητούμενο, ενώ μετά το βράδυ της Κυριακής κάθε άλλο παρά δεδομένη θεωρείται και η πολιτική ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ήδη, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι η άλλη πλευρά, του κ. Κασσελάκη, που φέρει το βάρος της απόδειξης ότι το κόμμα το θέλουν ενωμένο. Η στοιχειώδης λογική λέει ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε η μια πλευρά θα επιρρίψει στην άλλη τις ευθύνες της διάρρηξης των σχέσεων.
Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν εκτεθεί με τη μια ή την άλλη πλευρά, καθώς και στελέχη που έχουν πάρει τη μια ή την άλλη θέση, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις προοπτικές συνύπαρξης των δυο στρατοπέδων την επόμενη της εκλογικής μάχης της Κυριακής
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!