Νέα
  • ΓΔ: 1393.83 -0.27%
  • Τζίρος: 32,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Η ΝΔ θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή

Πηγή: ΑΠΕ

Η ΝΔ θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών, ανακοίνωσε ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης στην Ολομέλεια. Υπογράμμισε πως η δυνατότητα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, δόθηκε με την πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019, γι αυτό και «η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία όχι μόνο δεν θα αντιταχθεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αλλά θα εγγυηθεί και τον μη ευτελισμό τής διαδικασίας» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ «δεν θα προτείνει τη σύσταση δεύτερης Επιτροπής».

Ο εισηγητής της ΝΔ ανέφερε πως αυτό το «παρών» δεν σημαίνει πως «αποδεχόμαστε φυσικά το σκεπτικό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και επισήμανε ότι «εξ αρχής θεωρούμε χρήσιμο να επεκταθεί η διάρκεια του χρόνου διερεύνησης και στο παρελθόν, όχι για να αναζητηθούν συμψηφισμοί ή να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά προκειμένου να εξάγουμε πληρέστερα συμπεράσματα και να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα για τις όποιες διαχρονικές αδυναμίες της ΕΥΠ, όπως άλλωστε ζητούν και άλλοι όπως το ΚΚΕ». Χαιρέτησε δε ότι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης συμπεριέλαβε στην ομιλία του και τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως «ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα μιας βάναυσης επίθεση της προσωπικότητάς του και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται οργισμένος, ωστόσο το ζήτημα προφανώς δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό και θεσμικό» και συμπλήρωσε πως ο στόχος μας στην Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει «να είναι η πλήρης διερεύνηση του τι έγινε, αλλά και ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να βελτιώσουμε τη θεσμική λειτουργία της ΕΥΠ και όχι να εξελιχθεί σε ένα πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και στοχεύσεων κάποιων».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε υποθέσεις δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων και στο παρελθόν, όπως το 2016, με τα mail του αντιπροέδρου του ΣτΕ. Σχετικά με το νόμιμο ή μη της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Καιρίδης παρατήρησε πως «αυτό δεν το αποφασίζουν οι συνταγματολόγοι -που σέβομαι και ακούω με προσοχή την άποψή τους, ούτε και εμείς οι πολιτικοί- αλλά μόνο η Δικαιοσύνη. Άρα, η όλη συζήτηση, από ένα σημείο και μετά είναι θεωρητική καθώς η Δικαιοσύνη δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία ούτε αυτεπάγγελτα ούτε κατ' έγκλιση». Υπογράμμισε πως «είναι άλλο πράγμα η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και άλλο η προσπάθεια παρακολούθησης που του έγινε από το λογισμικό Pretador στην συνέχεια».

Ο εισηγητής της ΝΔ κατέληξε τονίζοντας: «Το ζήτημα του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι θεμελιώδες. Ειδικά για μας, την μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική και ευρωπαϊκή παράταξη της ΝΔ είναι και ταυτοτικό. Καθώς είμαστε οι θεμελιωτές της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, της καλύτερης και συμπεριληπτικότερης που γνώρισε ο τόπος, αλλά και οι εγγυητές της έκτοτε, όπως φάνηκε και από τον αγώνα που δώσαμε το καλοκαίρι του 2015 για να κρατήσουμε την χώρα στην ΕΕ αλλά και αργότερα απέναντι σε όσους απεργαζόταν θεσμικές εκτροπές».

«Η δημοκρατία στην πατρίδα μας πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία την περίοδο της κρίσης αλλά άντεξε. Και σήμερα, όλοι οι δείκτες περί δημοκρατίας δείχνουν ότι αυτή αναβαθμίζεται. Προβλήματα υπάρχουν και πρέπει να επιμείνουμε στη λύση τους, αλλά συνολικά συγκρινόμενοι, είμαστε στο επίπεδο των άλλων δυτικών χωρών όπως η Ιταλία και η Γαλλία» και «ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις περί εκτροπής, οι οποίες συσκοτίζουν τα υπαρκτά προβλήματα και δυσκολεύουν τη λύση τους. Οι αστήρικτες και γενικόλογες καταγγελίες δεν μπορούν να κρύψουν την οκνηρία όσων δεν μπορούν να είναι συγκεκριμένοι και ουσιαστικοί», σημείωσε ο κ. Καιρίδης και προσέθεσε: Γι΄αυτό και η Εξεταστική αυτή επιτροπή δεν είναι «για να διχαστούμε ή για να αποσταθεροποιήσουμε πολιτικά τη χώρα την ώρα που καραδοκούν τόσοι εξωτερικοί κίνδυνοι και τεράστιες προκλήσεις, αλλά για να ενώσουμε δυνάμεις και να λύσουμε μια διαχρονική παθογένεια, καθώς η ΕΥΠ δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον δημόσιο βίο της πατρίδας μας» και αυτή την ευκαιρία «ας μην την σπαταλήσουμε».

Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός και η στενή επιτελική του ομάδα εκτρέπονται

Η «ανάγκη για κάθαρση» έγινε ακόμα πιο επιτακτική μετά την κυνική πρόσφατη εμφάνιση του πρωθυπουργού, είπε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας επί της πρότασης του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη σχετική συζήτηση των αρχηγών «κατέδειξε στον λαό το τι έγινε με τις υποκλοπές και ποιος πραγματικά ευθύνεται» είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε: Έδειξε και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγμα για το πολίτευμα και τη Δημοκρατία, όταν η ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός και η στενή επιτελική του ομάδα εκτρέπονται από αυτά που το Σύνταγμα και οι νόμοι και η πολιτική ηθική ορίζουν.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά και παντού:

-Στη μεγέθυνση της κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο κυβερνών κόμμα, στον πρωθυπουργό, στη διεθνή εικόνα της χώρας, στο πολιτικό σύστημα ακόμα και στην οικονομία

-στην αύξηση της ανασφάλειας, στην όξυνση της πόλωσης και στην απομάκρυνση των αναγκαίων προσπαθειών συναινέσεων για την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Κατρούγκαλος: Συνταγματική εκτροπή

«Υπάρχει συνταγματική εκτροπή. Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας, στην οποία αναφέρθηκε το άρθρο γνώμης που φιλοξένησαν οι New York Times, έχει υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευθύνεται και για τις παρακολουθήσεις καθαυτές αλλά και για την έκπτωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου που συνεπαγόταν όλο αυτό το πλέγμα προσπαθειών συγκάλυψης», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή, επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Κατρούγκαλος, λίγο πριν κατέβει από το βήμα, απευθύνθηκε στα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ: «Αναλογιστείτε κι εσείς τις ευθύνες σας. Και κατά πόσον γίνεστε και εσείς συνεργοί μιας συνταγματικής εκτροπής και μιας έκπτωσης του κοινοβουλευτισμού, στο βαθμό που δεν ασκείτε κριτική σε προφανή πράγματα και που δεν ανησυχείτε μήπως και τα δικά σας τα τηλέφωνα παρακολουθούνται», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποστηρίζουμε και θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Καλούμε τη ΝΔ, αν θέλει, να καταθέσει τη δική της πρόταση εξεταστικής επιτροπής, για οποιαδήποτε περίοδο της δικής μας ή άλλης διακυβέρνησης θέλει. Γιατί εμείς δεν έχουμε λόγο να κρυφτούμε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα "δεν ξέρω" ή |δεν είναι αρμοδιότητά μας". Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «πιάστηκε με τον κοριό στα αυτιά» και είναι «ο ιθύνων νους και πίσω από τις παρακολουθήσεις και πίσω από την προσπάθεια συγκάλυψης τους, που υπονομεύει εξίσου τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Ιδίως, σε σχέση με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε ότι για είναι νόμιμη μια παρακολούθηση και όχι απλώς νομότυπη, δεν αρκεί απλώς να υπάρχει ο τύπος τής υπογραφής τού αρμόδιου εισαγγελέα, πρέπει να υπάρχει και νόμιμος ουσιαστικός λόγος. «Άρα στην περίπτωση Ανδρουλάκη, εκ δύο πραγμάτων, ένα. Ή υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, ήταν κατάσκοπος δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης, και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, άρα δεν μπορεί να ήταν λάθος. Είτε δεν υπήρχε εξαρχής κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, άρα η παρακολούθηση δεν ήταν νόμιμη, ήταν εξαρχής παράνομη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προσέθεσε επίσης ότι «όποιος παγίδευσε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ήταν ο ίδιος που ήθελε να παγιδεύσει και το τηλέφωνο Ανδρουλάκη, γιατί το δόλωμα που στάλθηκε στα κινητά και των δύο τους, και που αν το πατήσει κανείς το τηλέφωνό του γίνεται όμηρος αυτού που παρακολουθεί, ήταν το ίδιο. Δεν μπορεί επομένως να υπάρχει αμφιβολία, για το ποιος ήταν από πίσω».

Τι ζητά το ΚΚΕ

Την «κορυφή του παγόβουνου» αποτελούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τοποθετούμενος στη Βουλή επί της σχετικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, η συζήτηση γίνεται με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά υπάρχουν μια σειρά άλλες υποθέσεις, όπως οι αλλεπάλληλες συνακροάσεις-υποκλοπές από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2022 στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισήμανε, για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ «σφύριζαν αδιάφορα», ενώ από την ΑΔΑΕ αρνούνταν να απαντήσουν, με την έρευνα να συνεχίζεται από την εισαγγελία χάρη στην επιμονή του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη η Εξεταστική Επιτροπή να περιλαμβάνει συγκεκριμένα αυτά τα γεγονότα και όσα άλλα προκύψουν κατά την εξέταση. Γι' αυτό το ΚΚΕ στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ η χρονική διεύρυνση που προτείνει η ΝΔ, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε μάλιστα τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να δεσμευτούν ότι οι εργασίες θα ασχοληθούν με συγκεκριμένα περιστατικά.

Σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις σοβαρές ευθύνες, ενώ η υποκριτική συγγνώμη πρωθυπουργού δείχνει ότι υπερασπίζεται το αντιδραστικό πλαίσιο που λέει ότι δυνάμει, όλοι μπορούν να παρακολουθούνται.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρα πυρά» την κριτική των άλλων κομμάτων, καθώς αυτή αφήνει «εκτός κάδρου» το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, που έχει ενσωματώσει, όπως είπε, ευρωενωσιακές οδηγίες, που διασφαλίζουν μαζική προληπτική παρακολούθηση, διευκόλυνση άρσης απορρήτου, διευκολύνουν εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών, διευκολύνουν στην πλατιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για οδηγίες που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει στην προκρούστεια κλίνη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

ΜέΡΑ25: Υπερδεκαπλάσιες οι παρακολουθήσεις σε σχέση με Γερμανία και Βρετανία

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική, αφού ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του παρακράτους της κλειστής πρωθυπουργικής ομάδας που νέμεται την εξουσία», ανέφερε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα προσθέτοντας πως παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του ΚΚΕ, οι ενέργειες της ΕΥΠ μετά το 2005, γιατί από τότε υπάρχει η τεκμηριωμένη δημοσιοποίηση της παρακολούθησης του ίδιου του (τότε) πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή καθώς και ο ρόλος και η αναγκαία ενίσχυση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα τόνισε πως όσα έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες στην Ολομέλεια είναι «όχι απλώς ανησυχητικά αλλά τρομακτικά» με τον μεγάλο αριθμό παρακολουθήσεων που γίνονται από την ΕΥΠ που είναι «υπερδεκαπλάσιες» από άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες όπως στην Γερμανία ή την Μεγάλη Βρετανία. Υποστήριξε πως «για την ΕΥΠ η επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας είναι μόνο ένα πρόσχημα, που χρησιμοποιείται από κρατική υπηρεσία για την ανάπτυξη παρακρατικής δραστηριότητας, ακόμα και για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων».

Έχουν, είπε η βουλευτής «χτυπήσει τα καμπανάκια για το έλλειμμα Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, ακόμα και από επίσημα όργανα της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ. Ξεκινήσαμε με τον Τύπο και τα pushbacks. Τώρα προστέθηκε και το αίσχος των παρακολουθήσεων. Και ξέρουμε ήδη ότι καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια, κυρίως μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να αποφύγετε -πάση θυσία- την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας».

Αυτό που διακυβεύεται, τόνισε η κ. Σακοράφα «δεν είναι πια η παραμονή σας στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά το ίδιο το κύρος της χώρας». Χαρακτήρισε την ΠΝΠ που εκδόθηκε από την κυβέρνηση για την ΕΥΠ ως «άσφαιρη βολή» και «επικοινωνιακό τέχνασμα, που προστίθεται στις κουτοπόνηρες δικαιολογίες της υπεκφυγή». Ανέφερε πως «οι σύμβουλοι επικοινωνίας έπεισαν τον πρωθυπουργό - εύκολα φαντάζομαι - ότι πρέπει να εμφανιστεί ανίδεος, ανέπαφος και αφελής. Να μη φανεί υπεύθυνος. Όχι με την έννοια της ευθύνης αλλά ούτε καν με την έννοια της υπευθυνότητας».

Τόνισε πως «η θρασύτατη πρακτική των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων αποτελεί ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα στον πυρήνα του» και «εδώ, είναι μία μάχη όλων των κομμάτων απέναντι σε ένα νέο παρακράτος» και πρόσθεσε πως με τα mega data «οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία είναι και πολύπλευροι και πολλοί!».

Ελληνική λύση: Ο Ανδρουλάκης να πάει ο ίδιος να μάθει για ποιο λόγο παρακολουθείτο

«Καλώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάει ο ίδιος να μάθει για ποιο λόγο παρακολουθείτο. Διότι αν περιμένει κανένας να βγει ο λόγος αυτός στον αέρα, θα περιμένει πολύ. Δεν θα βγει ποτέ. Αν είναι νόμιμη η επισύνδεση και έπρεπε να παρακολουθηθεί, θα του το πούνε του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ.Μυλωνάκης αναρωτήθηκε για ποιον λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε πριν από μερικούς μήνες με τη σημερινή κυβέρνηση, ψηφίζοντας την επίμαχη τροπολογία ώστε να μην είναι δυνατό να λάβουν γνώση οι παρακολουθούμενοι. «Ψηφίσατε την τροπολογία που έφερε τελευταία στιγμή η ΝΔ, διότι τα ίδια κάνατε και εσείς κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση, τα ίδια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να γίνει, να μην περιοριστεί μόνο στον κ. Ανδρουλάκη αλλά να ερευνηθεί και η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, και οι υποκλοπές, τρεις φορές, του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού, του ΚΚΕ, και πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί «το θέμα με τις παρακολουθήσεις βουλευτών το 2015 και το 2016. Δεκαεπτά βουλευτών».

«Γνωρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, γνωρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές αυτές. Το FBI ήδη έχει τα ονόματα. Ήδη έχουν σταλεί τα ονόματα και στην εισαγγελία, μεταξύ των οποίων, θα πω ένα όνομα, και ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και οι δεκαεπτά αυτοί βουλευτές δεν ήταν τυχαίοι. Έπαιρναν μέρος σε ευαίσθητες επιτροπές. Η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, Εξοπλιστικών, Θεσμών και Διαφάνειας. Αυτό το οποίο έκανε η ΝΔ, αυτό έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έκανε και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Μυλωνάκης κάλεσε την ΝΔ «να αφήσει τα "παρών", στην αποψινή ψηφοφορία, διότι δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος". Για ακόμη μια φορά δε, προέτρεψε τον κ. Ανδρουλάκη «να πάει στην ΕΥΠ να ενημερωθεί, αλλιώς δεν πρόκειται να μάθει ποτέ και αν θέλει με δική του ευθύνη να πει για ποιον λόγο τον παρακολουθούσαν, γιατί δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές και να αιωρείται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατάσκοπος».

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί γιατί τον παρακολουθούσαν, γιατί δεν ήθελε και ο ίδιος να ακούσει τον λόγο που η ΕΥΠ τον παρακολουθεί. Εάν πιστεύετε ότι πίσω από το απόρρητο των επικοινωνιών, πίσω από το απόρρητο της ΕΥΠ, μπορεί να απαντηθεί ανοιχτά στο Κοινοβούλιο ή στον κόσμο αυτή η ερώτηση, τότε κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στις Εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών όλου του κόσμου», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης και υπογράμμισε ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών είναι πιο ισχυρές και από τις ίδιες τις κυβερνήσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ