Τη στρατηγική αποδόμησης της κυβερνητικής εικόνας στα μάτια των πολιτών, την οποία έχει επιλέξει κι εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπηρετεί και το μπαράζ των πρωτοβουλιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τομέα αυτό.
Οι εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ρυθμίσεις που αφορούν στις συγκεντρώσεις οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ χθες σε αλλεπάλληλες επιθέσεις στην κυβέρνηση για το ότι επιχειρεί «πλέον και τον ανοικτό περιορισμό της άσκησης του λειτουργήματος των δημοσιογράφων και φωτογράφων στις δημόσιες συναθροίσεις», όπως ανέφερε σε σχετική χθεσινή δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Χρειάστηκε διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο που εξήγησε ότι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ μπορούν να κινούνται όπως νομίζουν μέσα στις διαδηλώσεις, ώστε να κοπάσει ο θόρυβος.
Η έκθεση Αλιβιζάτου
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλεί την κριτική του στο θέμα αυτό, στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θέλοντας να δομήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο την εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι νεοφιλελεύθερη, άρα ανάλγητη, άρα εχθρική προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, επανέρχεται στην έκθεση Αλιβιζάτου. Πρόκειται για ένα πόρισμα που συνέταξε επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό τον ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ, τα οποία δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσαν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών από τις αστυνομικές Αρχές επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να χρεώσει στην κυβέρνηση τις αναφορές της έκθεσης για ατιμωρησία των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., ανοχή σε ρατσιστικές ενέργειες, μεροληψία υπέρ συναδέλφων τους κ.λπ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτά τα φαινόμενα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διαχρονικά και επιχειρεί να τα αποδώσει στο «παλαιό» πολιτικό σύστημα όπου κατατάσσει τη Νέα Δημοκρατία κι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιάτου, όπως επίσης δεν υλοποιεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δημοκρατίας.
Τα κρούσματα και ο Καλογρίτσας
Ένα ακόμα κρούσμα που η Κουμουνδούρου εντάσσει στα προβλήματα Δημοκρατίας είναι η «διπλή καταγραφή κρουσμάτων» της πανδημίας με σκοπό τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας ότι όλα πάνε καλά. Τέλος, σε αυτό το πεδίο κριτικής η αξιωματική αντιπολίτευση περιλαμβάνει την περίφημη «λίστα Πέτσα», δηλαδή τη χρηματοδότηση «προθύμων Μέσων Ενημέρωσης», όπως τα χαρακτηρίζει ο Ν. Βούτσης, όπως επίσης και «αδιαφανείς συμβάσεις και αναθέσεις εν μέσω πανδημίας».
Η μόνη ως τώρα αντίδραση στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επανεμφάνιση του Χρήστου Καλογρίτσα με την εκ μέρους του κατάθεση υπομνήματος στον εισαγγελέα και η επανάληψη των κατηγοριών προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αδιαφανείς συναλλαγές με σκοπό τη δημιουργία φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικού σταθμού.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!