Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι οι διαρροές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι περίπου οι ίδιες, αλλά και η προσπάθεια για μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε τρικομματικό, είναι οι κύριες αιτίες για την αλλαγή της κυβερνητικής στάσης έναντι του τρίτου κόμματος της Βουλής και του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη.
Κυβερνητικές πηγές επιχειρούν να διατηρήσουν το κλίμα που διαμορφώθηκε στη Βουλή από τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης σχετικά με τις ευθύνες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι στην ίδια γραμμή, στον μηδενισμό και στη στείρα άρνηση που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε για άλλη μια φορά στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ, αφού ταυτίστηκαν στο «όχι σε όλα» και καταψήφισαν τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας για παροχή voucher αξίας 200 ευρώ σε 160.000 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε σχολεία ειδικής αγωγής για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την εκλογή Ανδρουλάκη η κυβέρνηση έλεγε ότι αυτή «αφορά την Κεντροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ», πράγμα που όλες οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν, ενώ παράλληλα δείχνουν δημοσκοπική συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα αύξηση των αρνητικών γνωμών για τον κ. Μητσοτάκη. Το σκηνικό γίνεται ακόμα δυσκολότερο, καθώς η ακρίβεια των επόμενων μηνών αποτελεί τη δυσκολότερη πρόκληση της κυβέρνησης, που ακόμα δεν έχει βρει το αντίδοτο...
Χτύπα με να σε χτυπώ...
Παράλληλα όμως η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει όσο μπορεί τον δικομματισμό, εντείνοντας τις επιθέσεις της «επί παντός επιστητού» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, φάνηκε επίσης στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών, και στη βελτίωση του συστήματος υγείας.
Η μείζων αντιπολίτευση αρνήθηκε να στηρίξει (σ.σ.: ψήφισε «παρών») τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ύψους 160 εκατ. ευρώ, για την ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές της πόλης. Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή να μην είναι Δημοσίου Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς να πληρώνει ο γονιός που θα πάει το παιδί του εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επέλεξε να μην ψηφίσει τη δημιουργία του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι ανάλογο καθεστώς έχει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Στην Κουμουνδούρου απορρίπτουν μια δωρεά που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη βελτίωση των υπηρεσιών που δίνονται στα παιδιά.
Σε συνδυασμό με την καταψήφιση του προγράμματος voucher για τους εκπαιδευτικούς, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι όταν μιλά για κοινωνική ευαισθησία, στην πράξη αερολογεί. Την ώρα της πράξης αναζητά προφάσεις για να αντιταχθεί στο κυβερνητικό έργο.
Σημειώνεται ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας βρέθηκαν «ξαφνικά» το απόγευμα του Σαββάτου στο Κοινοβούλιο, χωρίς άλλους πολιτικούς αρχηγούς, και είχαν μεταξύ τους έναν σύντομο, αλλά οξύ διάλογο, θυμίζοντας ότι αποτελούν το κυρίαρχο δίδυμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Είναι συνεπώς προφανές ότι η όξυνση, που εξυπηρετεί τόσο το Μαξίμου όσο και την Κουμουνδούρου, θα συνεχιστεί...
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!