Νέα
  • ΓΔ: 1401.58 +0.28%
  • Τζίρος: 93,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Τσίπρας: Μετωπική σε 5 μέτωπα - Οι εκλογές, το ΕΣΥ, η ακρίβεια και η... πλάτη

Σφοδρή ήταν για άλλη μια φορά χθες η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, εξ αφορμής της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα πολιτικά τους ξίφη σχεδόν σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνον.

1. Η διαχείριση της κρίσης

Για πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια κατηγόρησε σε πολλά σημεία της ομιλίας του την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από την αρχή της ανόδου του στο βήμα, από το πρώτο λεπτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με αυτό το θέμα:

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια. Το πιο μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι ότι γίνατε πολλαπλασιαστής και επιταχυντής όλων των κρίσεων, που διαχειριστήκαμε μέχρι σήμερα. Παντού στην Ευρώπη υπάρχει πανδημία, αλλά εδώ είμαστε χειρότεροι σε θανάτους. Παντού στην Ευρώπη έχει ανατιμήσεις, αλλά εδώ έχουμε την ακριβότερη τιμή χονδρικής στο ρεύμα. Παντού στην Ευρώπη έχει κλιματική κρίση, αλλά εδώ, το καλοκαίρι, έγιναν στάχτη τα περισσότερα στρέμματα δάσους, αναλογικά με το μέγεθος της χώρας…

Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της υγειονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά, να στήσετε έναν τεχνικό, έναν ψεύτικο θρίαμβο, μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένοι πάνω στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Κι αυτό είναι ανήθικο, όταν γίνεται την ώρα της τραγωδίας! Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, “ο βασιλιάς είναι γυμνός” και ηθικά έκπτωτος… η μεγάλη διαφωνία μας είναι ότι η παράταξή σας συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο του παρελθόντος: Πελατειακό κράτος, φοροελαφρύνσεις για λίγους, διαλυμένο κοινωνικό κράτος και μείωση εισοδήματος για τους πολλούς…».

Η κυβέρνηση εγγυάται την πολιτική σταθερότητα, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, επίσης στην αρχή της ομιλίας του:

«Ο βασικός λόγος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτά που έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες είναι ακριβώς διότι έχουμε εγγυηθεί -εντός και εκτός Ελλάδος- τη σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια. Και αυτή η πολιτική σταθερότητα, η οποία μας επιτρέπει σήμερα να προσελκύουμε επενδύσεις, να μπορούμε να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, να μπορούμε να διεκδικούμε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς -όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- μια ευνοϊκή μεταχείριση για τα ελληνικά ομόλογα, αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα την διακινδυνεύσω.

Και βρίσκω ενδιαφέρον και δεν μπορώ να μην επισημάνω μια φυσική αντίφαση, μεταξύ της απολύτως καταστροφικής εικόνας την οποία παρουσιάσατε για την υγεία, μεταξύ της δικής σας αναγνώρισης -και θα έρθω στο θέμα αυτό διότι είναι κρίσιμο και ενδιαφέρει πολύ την ελληνική κοινωνία- για την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» και της επιλογής σας να έρθετε να ζητήσετε σήμερα εκλογές. Από τη μια αναγνωρίζετε δηλαδή ότι η χώρα βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα και έρχεστε σήμερα να ζητήσετε εκλογές παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμα παρέλθει…».

2. Πολιτική για τους λίγους ή για τους πολλούς;

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για κυβερνητικές ιδεοληψίες σε μια εποχή που η Ευρώπη κι ο κόσμος αλλάζει και πρόσθεσε ότι το μοντέλο της κυβερνητικής πολιτικής οδήγησε τη χώρα πριν μια δεκαετία στη χρεοκοπία:

«Με αυτή την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε, όχι με την εικονική πραγματικότητα που αναπαράγει η προπαγάνδα σας. Αλλά, βεβαίως και με τις ιδεοληψίες σας σε έναν κόσμο και σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Εσείς επιμένετε πεισματικά, δογματικά στις ίδιες αποτυχημένες συνταγές των λεγόμενων «trickle-down economics», που δεν δούλευαν ούτε πριν την κρίση και σήμερα κανείς δεν θεωρεί ότι είναι διέξοδος.

Στις ιδεοληψίες των μεγάλων φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους, που γίνονται πλουσιότεροι. Της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Της καθήλωσης και της συμπίεσης των εισοδημάτων που κάνουν τους μικρομεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Και της επιβολής ενός παραγωγικού μοντέλου που στηρίζεται στις εισαγωγές, τις υπηρεσίες και τη λεηλασία του κράτους. Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε πριν από δώδεκα-δεκατρία χρόνια στη χρεοκοπία της χώρας και που με μαθηματική ακρίβεια θα μας ξαναοδηγήσει σε χρεοκοπία, αν αυτό το μοντέλο δεν το αλλάξουμε εγκαίρως.

Και επαναλαμβάνω: εσείς επιμένετε σε μια στρατηγική, στη στρατηγική του χθες, ενώ σε όλο τον κόσμο, υπό το βάρος της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης, τα νεοφιλελεύθερα δόγματα ξεθωριάζουν. Η περίφημη θεωρία περί «αυτορύθμισης της αγοράς» πήγε στην άκρη όταν χρειάστηκε τα κράτη να ρίξουν σχεδόν 15 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία για να την κρατήσουν ζωντανή. Ναι, τρισεκατομμύρια…».

Τη δική του εκδοχή για την ανάπτυξη και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν παρουσίασε στην ομιλία- απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Το 2022 θα μας βρει όπως και το 2021 χωρίς εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και τα Χριστούγεννα θα βρουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τα 270.000 πιο αδύναμα νοικοκυριά. Και με έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ατόμων με αναπηρία την οποία θα τη δουν στους λογαριασμούς τους τις επόμενες μέρες. Είναι μία μικρή ενίσχυση για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας αλλά είναι και μία απόδειξη ότι η πολιτεία στο πλαίσιο των δυνατότητων της πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να μεριμνά για τους ασθενέστερους συμπατριώτες μας. Και ξέρω ότι η μάχη με τις ανισότητες έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Προτιμώ, όμως, να υπόσχομαι λιγότερα και τα αποτελέσματα τα οποία έρχονται να είναι περισσότερα. Αυτή εξάλλου είναι και η ουσία του συνθήματός μας: «Ανάπτυξη για όλους». Η χώρα να αναπτύσσεται και όλοι πολίτες να ευημερούν. Το εθνικό εισόδημα να αυξάνεται αλλά κυρίως, και αυτή θα είναι η πρόκληση των επόμενων ετών για την Κυβέρνησή μας: δίκαιο μερίδιο σε αυτή την ανάπτυξη να έχουν όλοι χωρίς κανείς στην κοινωνία να μένει πίσω. Αυτό, ναι, αυτό υπόσχομαι ότι πάντα θα το πιστεύω και πάντα αυτή η παράταξη, η μεγάλη κοινωνική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αυτή την πολιτική πάντα θα υπηρετεί…».

3. Δυο διαφορετικές εικόνες για το ΕΣΥ

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αναχρονιστικό κι αδύναμο λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας παρουσίασε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας:

«έχετε αφήσει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθαρά, covid-free από βαριά περιστατικά -δεν έχουν ούτε ένα covid περιστατικό σε μονάδες εντατικής θεραπείας που εκεί μένουν άδειες- δεν το κάνετε μονάχα, όταν απαξιώνοντας το ΕΣΥ και κοβιντοποιώντας το ΕΣΥ, οδηγείτε εξ ανάγκης δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ή όταν σχεδιάζετε, ακόμα και τις μέρες της κρίσης της υγειονομικής, συγχωνεύσεις δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος υγείας… Εν μέσω, λοιπόν, της πανδημίας 820.000.000 εκατομμύρια από το υπουργείο Υγείας κόβονται, όταν ακόμα και όσα δαπανήθηκαν φέτος αποδείχτηκαν ανεπαρκή. Και το ερώτημα είναι, κύριε Πλεύρη μου, το εξής: Για ποιο λόγο; Γιατί ακόμα και τα έκτακτα κονδύλια για την πανδημία φέτος ήταν 1,25 δισεκατομμύρια και το 2022 γίνονται 736 εκατομμύρια;

Κάνω λάθος; Για ποιο λόγο, λοιπόν κόβετε εν μέσω πανδημίας 820 εκατομμύρια από το υπουργείο Υγείας και στα έκτακτα κονδύλια από 1,25 δισεκατομμύρια πάτε στα 736 εκατομμύρια; Ποιος σας ανάγκασε να το κάνετε αυτό; Η απάντηση είναι ότι κανείς δεν σας ανάγκασε. Είναι δική σας επιλογή. Και ακόμα χειρότερα, εγώ θα πω, είναι σχέδιο να αφήνετε σήμερα κενά στο ΕΣΥ, ώστε να φέρετε αύριο κάποιους κερδοσκόπους στο χώρο της Υγείας για να τα καλύψουν. Υποχρηματοδοτείτε τη δημόσια υγεία γιατί έχετε στόχο να επιχορηγήσετε αύριο την ιδιωτική. Αυτό, όμως, για πολλούς σημαίνει χειρότερη προστασία, σημαίνει χειρότερη περίθαλψη. Και για όσους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες ίασης και επιβίωσης…».

Αντίθετα, ένα ΕΣΥ προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πανδημίας και πολύ καλύτερο από εκείνο του 2019 παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος της πίεσης στα νοσοκομεία ήταν το γεγονός ότι δεν πετύχαμε στη χώρα μας εμβολιαστική κάλυψη αντίστοιχη με αυτή των ευρωπαϊκών χωρών που τα κατάφεραν πολύ καλύτερα σε αυτό τον τομέα… Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ανεύρεση κλίνης ΜΕΘ προφανώς οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο θάλαμο, σε συνεργασία με το προσωπικό της εκάστοτε κλινικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως, ότι η ιδανική αντιμετώπιση των απειλητικών για τη ζωή προβλημάτων υγείας των ασθενών γίνεται καλύτερα στο ελεγχόμενο περιβάλλον των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Για να εξηγήσουμε, λοιπόν, ακριβώς αυτό το οποίο είπαμε και το οποίο όντως στην προηγούμενή μου ομιλία δεν χρησιμοποίησα την καλύτερη δυνατή διατύπωση, η διασωλήνωση εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι πράγματι μια λύση ανάγκης. Είναι μια λύση ανάγκης, στην οποία αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε όταν η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι πολύ μεγάλη.

Και αναρωτιέμαι, είναι καινούριο αυτό το πρόβλημα κ. Τσίπρα Κύριε Πολάκη το είχατε αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό επί των ημερών σας; Για πείτε μου; Σιωπή. Βέβαια τον κ. Κουρουμπλή τον διαγράφετε άνετα, τον κ. Πολάκη που είναι το alter ego σας όταν μιλάει για δολοφόνους, εδώ πέρα στην πρώτη γραμμή είναι. Λοιπόν, έχω εδώ στα χέρια μου μία έγγραφη αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ. «Τραγικές ελλείψεις στις εντατικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χίλιοι ασθενείς. Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Ακούστε τα κ. Πολάκη: Λειτουργούν 540 κλίνες ΜΕΘ το 2018, 500 στα δημόσια νοσοκομεία και 40 σε ιδιωτικά, 150 κλίνες εξοπλισμένες στα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Συνέβαιναν αυτά τα πράγματα επί ημερών σας; Εδώ γίνεται ακόμα καλύτερο όμως, ή ακόμα πιο δραματικό. 1.000 ασθενείς κατ’ έτος, 1.000 ασθενείς κατ’ έτος χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της μη λειτουργίας των 150 εξοπλισμένων κλινών ΜΕΘ. Σαράντα με 50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, στη λίστα αναμονής καθημερινά στις ΜΕΘ. Και τέλος, 5.000 κατ’ έτος θα μπορούσαν να ζουν εάν λειτουργούσε επαρκής αριθμός ΜΕΘ. Χωρίς Covid19 όλα αυτά, χωρίς Covid19...».

4. Έβαλε πλάτη η αντιπολίτευση ή όχι στην πανδημία;

Την επίδειξη της απαιτούμενης συναίνεσης στην πανδημία επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να δείξει την κυβερνητική αδιαφορία για συνεννόηση ακόμα και για ένα τέτοιο θέμα δημόσιας υγείας:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής όλη η Αντιπολίτευση -πρωτοφανές στα χρονικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος- βάλαμε πλάτη, καταθέσαμε προτάσεις, παραμερίσαμε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Σήμερα, όμως, σχεδόν δύο χρόνια μετά, γίνεται φανερό ότι ακριβώς για τον λόγο που το κάναμε -και σωστά το κάναμε αυτό δύο χρόνια- που ήταν η ανθρώπινη ζωή, ακριβώς για αυτό τον λόγο σήμερα έχουμε χρέος την πολιτική αντιπαράθεση, να μην σας αφήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο.

Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία και την πίστωση χρόνου που σας έδωσε όλη η Αντιπολίτευση για να χτίσετε τον μύθο σας, όχι για να συνεργαστείτε με τις πολιτικές δυνάμεις για να προστατεύσουμε όλοι μαζί την ανθρώπινη ζωή. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να φτιάξετε ένα καθεστώς υποστήριξης στα ΜΜΕ με τα χρήματα των φορολογούμενων, αντί να κάνετε ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να στήσετε ένα πρωτοφανές καθεστώς απευθείας αναθέσεων. Στο πρώτο δεκαοκτάμηνο της πανδημίας έχουμε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Οι απευθείας αναθέσεις και τα χρήματα που δόθηκαν σε κλειστούς διαγωνισμούς είναι 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ! Είναι 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ με εταιρείες φίλων που φτιάχνονταν τρεις μέρες πριν πάρουν τη δουλειά οι εταιρείες. Τρεις μέρες πριν τις έφτιαχναν…».

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκδοχή που εμφάνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Είπατε με περίσσιο θράσος ότι βάλατε πλάτη, βάλατε πλάτη. 17 πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης καταψηφίσατε,  17 τον αριθμό. Πάμε να τα δούμε λοιπόν πόσο πλάτη βάλατε:

  • Καταψηφίσατε την  υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. 
  • Καταψηφίσατε, προσέξτε, τα αυστηρά πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
  • Καταψηφίσατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60. 
  • Καταψηφίσατε τις αυστηρές ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Να τη χαίρεστε τη στήριξη που μας παρείχατε, κ. Τσίπρα. Να τη χαίρεστε…»

5. Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας - Τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο τέλος της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών:

«Έχετε σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, μια ευκαιρία, για να μην αγωνιούν και οι Βουλευτές σας. Έχετε μια ευκαιρία και μια δυνατότητα! Φανείτε αντάξιος της ευθύνης. Να σταθείτε σε αυτό εδώ το Βήμα και αντί για δικαιολογίες και ψέματα, αντί για ύβρεις προς τους πολιτικούς αντιπάλους, να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε, κύριε Μητσοτάκη! Είναι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές. Να προκηρύξετε εκλογές! Να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο! Πατάτε, δυόμισι χρόνια τώρα, στον λαιμό της χώρας, στηριζόμενοι σε χορηγούμενα με κρατικό χρήμα μέσα ενημέρωσης και σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων! Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Ιδού η Ρόδος!

Σας ζητάμε να δώσετε λύση. Αποτύχατε να διαχειριστείτε τις κρίσεις. Είστε όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά και επικίνδυνος. Είστε μια κυβέρνηση ενόχων. Ως εδώ, λοιπόν! Σας ζητώ, σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει, για να ξεφύγει η χώρα από τον κλοιό της πολιτικής σας, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, για να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη της πανδημίας, για να θεμελιώσουμε ανάκαμψη και προοπτική για όλους, με κριτήρια δικαιοσύνης και αλληλεγγύης…».

Με τις εκλογές ξεκίνησε τη δική του ομιλία ο πρωθυπουργός: «Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας υπό τις έντονες επευφημίες της κοινοβουλευτικής του ομάδας διέβη τον «εκλογικό Ρουβίκωνα» και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές.

Κύριε Τσίπρα, πρέπει να σας πω ότι εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα ο οποίος σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ. Και πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες πολιτικές ευκαιρίες -αυτούς τους 26 μήνες- που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει εθνικές εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσαν τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019.  

Αναφέρω ενδεικτικά, την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του περασμένου έτους όταν τα ποσοστά αποδοχής της Κυβέρνησης ήταν και για τα δεδομένα της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης επιεικώς στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανα, κύριε Τσίπρα, αν και είμαι σίγουρος ότι εσείς στη θέση μου θα το είχατε κάνει. Δεν το έκανα γιατί πολύ απλά δεν είμαστε το ίδιο και αυτό το οποίο μας χωρίζει είναι μία άβυσσος ευθύνης.

Μία άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας και απέναντι σε μία προσέγγιση η οποία μονίμως επιμένει να βλέπει την πολιτική μόνο μέσα από πρίσμα των όποιων τακτικών κινήσεων και σκοπιμοτήτων. Εξάλλου θέλω να θυμίσω, κ. Τσίπρα, ότι εσείς ήσασταν αυτός ο οποίος το 2015, στην περίφημη τότε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχατε διαβεβαιώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές για να τις προκηρύξετε τρεις εβδομάδες μετά. Και μετά λέτε ότι εγώ είμαι ψεύτης.

Είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο το οποίο έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα εδώ και πολύ καιρό. Θα ήταν πράγματι μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας σε περίπτωση που το έκανα... Λοιπόν οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας…». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ