Όσοι πολίτες έτρεφαν την ελπίδα ότι -πού θα πάει;- θα έλθει η ώρα του περίφημου Συνεδρίου και, επιτέλους, θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της κοινής γνώμης, αποδείχθηκαν υπεραισιόδοξοι. Η «βεντέτα» Στέφανου Κασσελάκη και 87 είναι δίχως τέλος, όπως χωρίς ανάσταση φαίνεται πως είναι τα πάθη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό, γιατί μπορεί να τέλειωσε ο μεταξύ τους κλεφτοπόλεμος στο πεδίο της πολιτικής με την επισημοποίηση αυτού που βλέπαμε και περιμέναμε όλοι, δηλαδή μιας ακόμα διάσπασης, αλλά το σήριαλ πρόκειται να έχει έναν ακόμα κύκλο, αυτή τη φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ήδη ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο τελευταίος ανταπάντησε ότι θα πράξει το ίδιο, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη «εναντίον των συκοφαντών και των λασπολόγων». Και πρωταγωνιστές σε όλα αυτά είναι στελέχη της Αριστεράς που μέχρι πριν λίγες μέρες προσφωνούνταν με τη λέξη «σύντροφε».
Προηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους μέσα κι έξω από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, με εκατοντάδες συνέδρους να προσπαθούν να μπουν στο χώρο και να μην τα καταφέρνουν, πολλούς kasselistas απ’ έξω να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, και ο πρόεδρος του Συνεδρίου Γιάννης Μαντζουράνης να επιστρατεύει τις πολλές ικανότητές του ώστε η όλη διαδικασία να μην μετατραπεί σε ένα ηφαίστειο ανεξέλεγκτων εκρήξεων που θα έβαζαν την ταφόπλακα στο κόμμα που πριν από δέκα χρόνια ήταν στον προθάλαμο της εξουσίας και κυβέρνησης για 4,5 χρόνια τον τόπο.
Τελικά το Συνέδριο ολοκληρώθηκε, ας το πούμε έτσι, με την έγκριση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων (Γκλέτσος, Πολάκης, Φαραντούρης και Φάμελλος) και, πλέον, ο για ακόμα μια φορά ακρωτηριασμένος ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει το νέο του πρόεδρο σε περίπου τρεις εβδομάδες.
Ως τότε, όμως, θα έχει οριστικά απωλέσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, αφού οι αναμενόμενες από σήμερα αποχωρήσεις βουλευτών που πρόσκεινται στον κ. Κασσελάκη θα αλλάξουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ στη θέση του δεύτερου σε δύναμη κόμματος, άρα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 35 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 31. Ήδη έχουν καταθέσει δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης οι «κασσελακικοί» βουλευτές Ραλλία Χριστίδου, Πέτρος Παππάς, Κυριακή Μάλαμα και Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Με δεδομένη τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση των «4», τα δυο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διαθέτουν από 31 βουλευτές. Αλλά οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τελειώσει, καθώς προεξοφλείται ότι τους τέσσερις θα ακολουθήσουν (όλοι ή κάποιοι εξ αυτών, τώρα ή σε λίγο καιρό) η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, η Έλενα Ακρίτα, η Παναγιώτα Πούλου, ο Γιώργος Γαβρήλος, η Ράνια Θρασκιά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης κι ο Βασίλης Κόκκαλης. Ακόμα και ένας μόνο να φύγει από τους παραπάνω, ο ΣΥΡΙΑ γίνεται τρίτο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή, οπότε η ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά στο ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά όλα αυτά πυροδοτούν δηλητηριώδεις ανακοινώσεις σε κοινή θέα μεταξύ των πρώην συντρόφων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ως «δούρειο ίππο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο πρώην πρόεδρος είναι η αιτία για την απώλεια της δεύτερης θέσης στο Κοινοβούλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι kasselistas απαντούν με απαξιωτικές τοποθετήσεις του τύπου «αυτό δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» για το εναπομείναν κόμμα της Κουμουνδούρου και όλο αυτό το τοξικό σκηνικό αναμένεται σε λίγο καιρό να επαναληφθεί μέσα κι έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει…
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!