Αυτές τις γιορτές δεν είδα μιζέρια ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο Open TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», σημειώνοντας ότι «τα ξενοδοχεία ήταν φίσκα, τα εστιατόρια φίσκα, το λιανεμπόριο φίσκα, οι δρόμοι αδιάβατοι».
Ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε πλήρως την έκθεση της ΓΣΕΕ, η οποία αναφέρει ότι μεσοσταθμικά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί κατά 19%. «Ο ΟΟΣA έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Σε αυτές τις γιορτές είδατε μιζέρια γύρω σας; Τα ξενοδοχεία ήταν φίσκα, τα εστιατόρια φίσκα, το λιανεμπόριο φίσκα, οι δρόμοι αδιάβατοι. Το λιανικό εμπόριο, τον Δεκέμβριο ήταν πάνω από το 2019. Τα νούμερα είναι της ΕΛΣΤΑΤ» σημείωσε.
«Ως προς την ενέργεια, 90% των υπερκερδών φορολογείται μέσα στον μήνα, στο ρεύμα, ο λογαριασμός που πληρώνεται στο σπίτι σας, δεν έχει αύξηση, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φορολογεί τις εταιρείες ενέργειας και τα λεφτά από αυτούς τους φόρους, μπαίνουν στο λογαριασμό κάθε Έλληνα και βλέπετε το ποσό που αφαιρείται. Αυτό είναι η αναδιανομή. Το market pass που ψηφίσαμε για επιστροφή 10%, είναι αναδιανομή από τα διυλιστήρια, στον κόσμο το εξάμηνο. Μείωση ΦΠΑ, μας έφεραν παράδειγμα την Ισπανία. Οι Ισπανοί είχαν την εξαιρετική τύχη να έχουν διαδεχθεί μια δεξιά κυβέρνηση που τους παρέδωσε στα βασικά είδη 4% και 10% ΦΠΑ. Εμείς διαδεχθήκαμε κομουνιστές, που μας παρέδωσαν 24% και 13%».
Μιλώντας για το «καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε πως «έχει φέρει μεσοσταθμική μείωση -15%, αποτελεί πλέον αντικείμενο ειδικής μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος, γιατί δουλεύει τόσο καλά, έχουν σταματήσει οι πολλές ειρωνείες από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι βλέπουν ότι λειτουργεί. Είναι εντυπωσιακό γιατί κινείται σε συνθήκες αποπληθωρισμού και σημειώστε ότι σε συνδυασμό με το market pass, η επίπτωση στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι τεράστια».
Για τον κατώτατο μισθό
Στην επισήμανση ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, προβλέπεται για τον Μάιο εκ του νόμου, αλλά τελικά θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, απάντησε: «Υπάρχει νόμος από την εποχή του Γιάννη Βρούτση που προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού όταν έχουμε ανάπτυξη στη χώρα. Αυτός ο νόμος συνδέεται με τις εκλογές; Αυτός ο νόμος ισχύει πάντα. Επειδή έχουμε εκλογές να μην εφαρμόσουμε τον νόμο;» διερωτήθηκε ο υπουργός, και συνέχισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία το 2022 αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 6%, μια από τις τρεις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ, ένα μέρισμα αυτής της οικονομικής επιτυχίας, πρέπει να πάρουν και οι εργαζόμενοι, με αύξηση του κατώτατου μισθού».
Δείτε αναλυτικά όσα είπε:
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!