Στον τελικό γύρο των συζητήσεων μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των θεσμών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αναμένεται να κλειδώσει η συγκεκριμένη συμφωνία προκειμένου η ελληνική πλευρά στα τέλη Μαρτίου όταν θα πραγματοποιηθεί η 10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση να θέσει υπόψη των εκπροσώπων των θεσμών την πρόταση της για την αντιμετώπιση των «κορονοχρεών».
Αλλωστε και στο Υπουργείο τοποθετούν τον χρόνο λήψης αποφάσεων για το μέτρα στήριξης της περιόδου της ανάκαμψης για τον Mάρτιο - Aπρίλιο του 2021. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκέφτεται το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει με μεγάλη προσοχή, σχετική δυνατότητα που παρέχει η Κομισιόν και να υπάρξουν αλα καρτ διευκολύνσεις ή επιδοτήσεις στην πληρωμή φόρων αλλά και εισφορών, ήτοι για τις κατηγορίες εκείνες των επιχειρήσεων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Επί τάπητος στη συζήτηση τέθηκαν τα στοιχεία για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που σύμφωνα με τους θεσμούς κινούνται σε θετική κατεύθυνση ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της ανεργίας, το έλλειμμα τα έσοδα, αλλά και τις εκκρεμότητες που υπήρχαν από προηγούμενες αξιολογήσεις.
Πάντως σε γενικές γραμμές, οι εκπρόσωποι των θεσμών άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και διατήρησαν θετική στάση, ίσως γιατί η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν συνδέεται με την εκταμίευση κερδών από τα κρατικά ομόλογα.