Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Η επιδότηση ενέργειας ενισχύει την ανταγωνιστικότητα – Πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου ικανοποιείται

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιδοτήσει το ενεργειακό κόστος για περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Γιάννης Μπρατάκος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «ουσιαστική παρέμβαση στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται σε ένα «πάγιο, σημαντικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και του ΕΒΕΑ», ενώ υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της χρονικής συγκυρίας: «Σε μια περίοδο διεθνών μεταβολών και υψηλής ενεργειακής αβεβαιότητας, η Πολιτεία ενεργοποιεί έναν μηχανισμό σταθερότητας που ανακουφίζει τις μικρότερες επιχειρήσεις και παράλληλα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας για παραγωγικές μονάδες με υψηλό ενεργειακό αποτύπωμα».

Ενέργεια ως στρατηγική πρόκληση για την παραγωγή

Ο κ. Μπρατάκος επισημαίνει ακόμη πως «η διασφάλιση προσιτής και αξιόπιστης πρόσβασης στην ενέργεια αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την εθνική παραγωγική βάση». Για κλάδους όπως η βιομηχανία, η μεταποίηση και η υψηλή βιοτεχνία, «η ενεργειακή επιβάρυνση συνιστά στρατηγική πρόκληση».

Το ΕΒΕΑ χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία —όπως αναφέρεται στη δήλωση— «συμβάλλει στην εδραίωση ενός πιο λειτουργικού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου, που απαιτείται για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, βρίσκονται, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «η ενεργειακή επάρκεια, η μείωση των λειτουργικών επιβαρύνσεων και η ενίσχυση της τεχνολογικής μετάβασης».

«Το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα κάθε πολιτική που ενδυναμώνει την επιχειρηματικότητα, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της παραγωγής και προωθεί την εξωστρέφεια και την καινοτομία σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων προκλήσεων», καταλήγει ο κ. Μπρατάκος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ