Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως διενήργησε πετυχημένη δοκιμή πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Tass.
Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
«Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, το πλήρωμα του πυραυλικού σχηματισμού Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση μάχης ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικές κεφαλές έφτασαν στην καθορισμένη περιοχή του πεδίου βολής Kura στην Καμτσάτκα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός της εκτόξευσης ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του πυραυλικού συστήματος. Σύμφωνα με το υπουργείο, «όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί ολοκληρώθηκαν πλήρως».
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτού του γεγονότος, επεξεργάστηκαν τη διαδικασία για την αναδιάταξη της πυροβολαρχίας εκτόξευσης Yars PGRK σε απομακρυσμένη περιοχή με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκτόξευσης.
Η προειδοποίηση Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μετά την προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις χώρες της Δύσης πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, αν στείλουν δικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η Μόσχα έχει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.
Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο και άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.
«Έχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους»
Ξεκίνησε την προειδοποίησή του με μια ειδική αναφορά στην ιδέα που άφησε να αιωρείται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ - μια πρόταση που απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλες.
«(Οι δυτικές χώρες) πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;», είπε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος, που η επανεκλογή του για νέα εξαετή θητεία θεωρείται βέβαιη στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, περηφανεύτηκε για τον ευρύ εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!