Νέα
  • ΓΔ: 1626.18 -0.26%
  • Τζίρος: 80,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Ο Τραμπ καταργεί το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας

trump

Εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την κατάργηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας ετοιμάζεται να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενήμερες για τις προθέσεις του και προσχέδιο του κειμένου που περιήλθε σε γνώση της.

Το εκτελεστικό διάταγμα αυτό ενδέχεται να υπογραφτεί πιθανόν ακόμη και σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ άλλων, το διάταγμα ζητά τη νεοδιορισθείσα υπουργό Παιδείας Λίντα ΜακΜάχον να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διευκολύνει το κλείσιμο του υπουργείου Παιδείας».

«Το πείραμα του ελέγχου της αμερικανικής εκπαίδευσης μέσω ομοσπονδιακών προγραμμάτων και δολαρίων -και των μη υπόλογων γραφειοκρατών που υποστηρίζουν αυτά τα προγράμματα και αυτά τα δολάρια- έχει απογοητεύσει τα παιδιά μας, τους δασκάλους μας και τις οικογένειές μας», αναφέρει το προσχέδιο.

Λίγο μετά την ανάληψη της θέσης της, η ΜακΜάχον δήλωσε ότι θα «στείλει την εκπαίδευση πίσω στις Πολιτείες».

Ο Τραμπ έχει μιλήσει εδώ και καιρό υπέρ της διάλυση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη». Εξαιτίας του υπουργείου, πάντα κατά τον Τραμπ «είμαστε στην 40η θέση της κατάταξης, αλλά στην 1η θέση στο κόστος ανά μαθητή».

Το υπουργείο, που είναι το μικρότερο σε μέγεθος από τα ομοσπονδιακά, έχει μόλις 4.500 υπαλλήλους και ιδρύθηκε τη δεκαετία του '70.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ