Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς να πάρει μερίδιο ,στη χαλυβουργία του ομίλου Thyssenkrupp, το γερμανικό δημόσιο, πως είπε σε γερμανική εφημερίδα.
«Δεν βγάζω καμία επιλογή από το τραπέζι τώρα», είπε στο Funke Media Group όταν ρωτήθηκε εάν μια τέτοια κίνηση ήταν δυνατή, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε επανειλημμένα επενδύσει για να στηρίξει προσωρινά πληγείσες εταιρείες, αναφέροντας τα ανοίγματα της Lufthansa, Uniper και τα ναυπηγεία Meyer, ως πρόσφατα παραδείγματα.
«Η εμπλοκή μας είναι προσωρινή και έχει σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές, ώστε οι πιθανές επενδύσεις να μην αποτύχουν λόγω έλλειψης ιδίων κεφαλαίων».
Ο Σολτς είπε ότι θα συναντηθεί με κορυφαίους εκπροσώπους του προβληματικού τομέα χάλυβα της Γερμανίας τη Δευτέρα για να συζητήσουν πώς να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας, τον φθηνό ασιατικό ανταγωνισμό και την επιβράδυνση της στροφής προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Η Thyssenkrupp πούλησε νωρίτερα αυτό το έτος μερίδιο 20% στη χαλυβουργία της στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Daniel Kretinsky, ενώ οι συνομιλίες για την πώληση ενός επιπλέον 30% βρίσκονται σε εξέλιξη.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες στη γερμανική εφημερίδα Tagesschau υπήρξε δημοσίευμα για μείωση προσωπικού. Ειδικότερα, γινοταν αναφορά, στην πρόθεση της γερμανικής εταιρείας να περιορίσει την παραγωγική της ικανότητα από τους 11,5 εκατομμύρια τόνους σήμερα στους 8,7 έως 9 εκατομμύρια τόνους, προκειμένου «να προσαρμοστεί στις μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς» […]
Ως εκ τούτου η ThyssenKrupp σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά και τις θέσεις εργασίας της. Στο πλαίσιο της προσαρμογής της παραγωγής και του εξορθολογισμού της διοίκησης θα περικοπούν έως το 2030 περίπου 5.000 θέσεις εργασίας», ενώ 6.000 ακόμη θέσεις θα ανατεθούν σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!