Νέα
  • ΓΔ: 1437.88 +1.35%
  • Τζίρος: 159,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλία: Τι λένε οι πολίτες για τη διαχείριση των κρίσεων - Εμπιστοσύνη στον Δ. Κουρέτα

Δ. Κουρέτας

Οι πολίτες της Θεσσαλίας δείχνουν υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ενώ η Περιφέρεια λαμβάνει γενικά θετικά σχόλια για τη διαχείριση των κρίσεων που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της GPO.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις 23-27 Σεπτεμβρίου, καταγράφει τις απόψεις των κατοίκων σχετικά με μια σειρά από παρεμβάσεις της περιφερειακής αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες εκφράζουν θετική άποψη για τις ενέργειες που αφορούν στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως οι φυσικές καταστροφές και η υγειονομική κρίση στα αιγοπρόβατα λόγω πανώλης.

Αναλυτικότερα, το σημαντικότερο πρόβλημα, πλην της ακρίβειας που καταγράφεται πρώτο με ποσοστό 77,5% θεωρεί η πλειονότητα των ερωτηθέντων ότι είναι η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες (63,6%).

Η διαχείριση του ζητήματος της πανώλης στα αιγοπρόβατα θεωρήθηκε αποτελεσματική από την πλειονότητα των συμμετεχόντων (52,7%), εξίσου αποτελεσματική με την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών (51,2%) με το ποσοστό ν’ αυξάνεται σε 67,3% όταν ερωτώνται για τη διαχείριση των πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες.  

Η απόφαση για την Κάρλα δίχασε τους πολίτες

Ωστόσο, η απόφαση να διατηρηθεί ανοικτό το θυρόφραγμα στη Λίμνη Κάρλα προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες, δίχασε τους πολίτες καθώς το 44,4% θεώρησε την κίνηση αυτή λανθασμένη ενώ το 36,1% την είδε θετικά.

Αρνητική δείχνει να είναι η κοινή γνώμη απέναντι στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς το 69,8% θεωρεί ότι υποβαθμίζει την αγροτική παραγωγή ενώ το 63,6% ζητά πάγωμα των αδειοδοτήσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η αξιολόγηση που λαμβάνει η νέα αρχή της Περιφέρεια Θεσσαλίας στο σύνολό της αναφορικά με τη διαχείριση των κρίσεων που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες κρίνεται θετική με τον περιφερειάρχη να συγκεντρώνει ακόμα υψηλότερο ποσοστό σε ό,τι αφορά το έργο που έχει επιδείξει μέχρι τώρα (58,1%), προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τη Θεσσαλία η εκλογή του (62,5%).

Η εμπιστοσύνη που λαμβάνει προσωπικά ο Δημήτρης Κουρέτας αναλύεται και με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά που του αποδίδονται καθώς το 74% θεωρεί πως γνωρίζει τα προβλήματα της Θεσσαλίας, ενώ το 63,5% ότι μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά για τα προβλήματα της περιοχής.

Ταυτόχρονα, εγγράφεται στη συνείδηση των πολιτών της Θεσσαλίας ως συναινετική υπερκομματική λύση με το 50,9% να σημειώνει ότι λειτουργεί ενωτικά χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς ενώ σχεδόν το 60% πιστεύει ότι είναι κοντά στους πολίτες της.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 800 κατοίκων της Θεσσαλίας, και αποτυπώνει τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τη διαχείριση των πρόσφατων κρίσεων, καθώς και τη συνολική αξιολόγηση των παρεμβάσεων της Περιφέρειας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι, παρά τις επιμέρους ενστάσεις, η εικόνα της περιφερειακής αρχής παραμένει ισχυρή στην τοπική κοινωνία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ