Νέα
  • ΓΔ: 1425.41 +0.49%
  • Τζίρος: 21,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόλεϊ: Στον αέρα νέος διαγωνισμός για την αντικατάσταση των στύλων

Πηγή: Eurokinissi

Στην επισκευή και αντικατάσταση των στύλων του εναερίου δικτύου των τρόλεϊ αποφάσισε να προχωρήσει η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ύστερα και από το ατύχημα που συνέβη στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν ένα 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από πτώση αντίστοιχου μεταλλικού ιστού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η εταιρία ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια να αντικαταστήσει τους παλαιούς και επικίνδυνους – όπως προκύπτει απο τη σχετική αλληλογραφία που είχε αποκαλύψει το «Εθνος» - στύλους, η οποία παρέμεινε ημιτελής με αποτέλεσμα το κρίσιμο έργο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ, προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Στόχος είναι εντός της προσεχούς διετίας να έχει ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση η «χαρτογράφηση» του συνόλου του δικτύου, αλλά και οι εργασίες προκειμένου να μην υπάρξουν νέα ατυχήματα. Ο ανάδοχος μάλιστα θα αναλάβει και την αφαίρεση ανενεργού εναερίου δικτύου μήκους 16.000 μέτρων, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται αν και δε χρησιμοποιείται σε περιοχές τόσο του κέντρου της Αθήνας, όσο και του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του Μοσχάτου.

Στο αντικείμενο της σύμβασης, η οποία έχει συνολική αξία 2.101.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εντάσσεται η διενέργεια ελέγχου καταλληλόλητας των στύλων στο ενεργό και ανενεργό δίκτυο της ΟΣΥ Α.Ε. και η επισκευή ιστών στήριξης του ηλεκτρικού δικτύου παροχής ενέργειας στα τρόλεϊ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ