Νέα
  • ΓΔ: 1417.78 -0.78%
  • Τζίρος: 40,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα μηνύματα στο κινητό, έρχεται το Gov.gr Messenger - Πώς θα λειτουργεί

Κινητό τηλέφωνο / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Νέους οικονομικότερους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες αναζητά η πολιτεία, η οποία τα έχει βρει μάλλον ..σκούρα με τα υψηλά κόστη της αποστολής των κλασικών γραπτών μηνυμάτων (sms) στα κινητά. Ως αποτέλεσμα ψάχνει πλέον τη λύση σε ένα σύστημα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) να έχει βγάλει ήδη στον αέρα διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάπτυξη του Gov.gr Messenger, το οποίο στόχος είναι να είναι έτοιμο προς χρήση σε περίπου μία διετία.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται ανάδοχος για τις «Υπηρεσίες επικοινωνίας της Δημόσιας Διοίκησης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσω αποστολής μηνυμάτων (Gov.gr Messenger)», ο οποίος θα σχεδιάσει, θα υλοποιήσει και θα θέσει σε λειτουργία ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας μέσω Internet για την κάλυψη των αναγκών ανταλλαγής μηνυμάτων του Ελληνικού Δημοσίου με τους πολίτες. Επιπρόσθετα, ο νέος δίαυλος επικοινωνίαςθα παρέχει απεριόριστες δυνατότητες ε πικοινωνίας με ηλεκτρονικά μηνύματα για να καλυφθούν τόσο οι υφιστάμενες ανάγκες του Δημοσίου τομέα, όσο και οι ανάγκες που εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την υλοποίηση της ενιαίας Ψηφιακής Υποδομής για την εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων. Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια αντίστοιχη υπηρεσία με ήδη διαδεδομένες εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Viber, το WhatsApp ή το Signal, η οποία όμως θα είναι κατασκευασμένη με ειδικές προδιαγραφές πάνω στις ανάγκες του Δημοσίου Τομέα ώστε οι ενδιαφερόμενοι φορείς να μπορούν να καταναλώσουν υπηρεσίες και να αποστείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα προς τους πολίτες χωρίς περιορισμούς σε όγκο ή πλήθος.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ