Νέα
  • ΓΔ: 1468.7 -0.17%
  • Τζίρος: 122,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν - Κάηκαν σπίτια

Δύο άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο. Εικάζεται ότι πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι χάθηκαν στην Άνω Πιτσά του Ξυλόκαστρου και θεωρούνταν αγνοούμενοι από χθες το βράδυ, ενώ η φωτιά είχε περικυκλώσει την περιοχή.  Κατά πληροφορίες πρόκειται για 2 άνδρες που πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με αναφορές, αργά χθες το βράδυ οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια, ενώ λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων ο πυκνός καπνός από την πύρινη κόλαση έχει φτάσει μέχρι την Κόρινθο.

Η φωτιά ξέσπασε χθες Κυριακή το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ έχει δοθεί μέχρι στιγμής εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές εστίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10.51 και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν λίγο, εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ